Do Prahy míří americký investor, který prodal startup Viki za téměř 5 miliard korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Na příští úterý, 29. března, si zakladatelé českého vývojářského studia STRV přichystali slušné překvapení pro českou technologickou komunitu. Na jejich už poměrně tradiční pražské akci Silicon Valley Insights, na které se v pravidelných termínech objevují a následně zpovídají zajímavá jména ze světa technologií a byznysu, se totiž tentokrát objeví americký investor a podnikatel Razmig Hovaghimian.

Tohoto rodáka z Káhiry, který se v 16 letech přestěhoval do Los Angeles, kde studoval na Berkeley a Stanfordu, můžete znát jednak jako držitele ocenění Crunchies od technologického portálu TechCrunch a také jako člověka, který v roce 2013 prodal streamovací službu Viki japonskému gigantovi Rakuten za odhadovaných 200 milionů dolarů, v přepočtu 4,84 miliard korun!

vizinger

Přečtěte si takéČeský analytický startup MonkeyData získává obchodního ředitele Mafry, Karla VizingeraČeský analytický startup MonkeyData získává obchodního ředitele Mafry, Karla Vizingera

Aktuálně se pak Hovaghimian věnuje aplikaci Ripple.co, na jejímž vývoji se podílí právě i STRV. A přesně ohledně těchto témat by se během úterního večera měla točit hlavní diskuze. Vstupenky je možné za cenu 199 Kč zakoupit ZDE.

Za CzechCrunch vám každopádně jakožto mediální partneři poskytujeme zdarma 5 volných vstupenek. Stačí při registraci použít promokód: „czechcrunch„.

viki

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO