ClassDojo: úspěšný americký vzdělávací startup, na jehož vývoji se podílejí Češi

Michal PtáčekMichal Ptáček

TZ_STRV se již dva roky podílejí na vývoji největší americké vzdělávací aplikace ClassDojo_2
0Zobrazit komentáře

České vývojářské studio STRV, které se zaměřuje především na tvorbu mobilních aplikací pro zahraniční klientelu z řad amerických startupů a technologických společností, poodhaluje další trefu do černého, která prokazuje, že rozhodnutí soustředit se čistě z pohledu byznysu na klienty v Silicon Valley a okolí, může dávat z dlouhodobého hlediska smysl.

Už 2 roky se totiž tato firma založená čtyřmi spoluzakladateli Davidem Semerádem, Lubo Smidem, Pavlem Zeifartem a Martinem Štávou podílí na vývoji populární komunikační aplikace ClassDojo, která vyšla z Imagine K12 spadajícího pod známý americký akcelerátor Y Combinator a je aktuálně používaná v polovině amerických škol.

stripeatlas2

Přečtěte si takéPlatební startup Stripe vypouští novou službu, která za vás založí firmu nebo bankovní účetPlatební startup Stripe vypouští novou službu, která za vás založí firmu nebo bankovní účet

STRV mají konkrétně na starost vývoj aplikace pro iOS i Android společně s interním týmem, který sedí v San Franciscu. V současné době se pak konkrétně na vývoji podílí osm vývojářů STRV na plný úvazek.

Co ClassDojo nabízí

ClassDojo je komunikační platforma především pro „základní“ školy a menší děti. Nabízí propracovaný systém motivace žáků, možnost sdílení obsahu, videí a fotografií z výuky mezi rodiče, ale také možnost přímé komunikace mezi učitelem a rodičem. Je to místo, kde rodiče mají přehled o aktivitách svého dítěte, učitelé unikátní nástroj odměňování žáků a reportování výsledků rodičům a žáci systém příšerek a ocenění pro motivaci.

V roce 2015 ClassDojo získala ocenění Crunchies pro nejlepší vzdělávací aplikaci, udělenou technologicko-zpravodajským serverem TechCrunch a zajímavostí je, že jedním z investorů je také spoluzakladatel Y Combinatoru Paul Graham.

„ClassDojo je v USA nejvýznamnější aplikací ve školství a my jsme neskutečně hrdí, že můžeme již přiznat, že se na projektu aktivně podílíme. Naším úkolem je pomoci urychlit vývoj internímu týmu a také zajišťovat bezpečnost a kompatibilitu aplikace na všech zařízeních. ClassDojo není jenom výsadou Spojených států amerických, ale postupem času vstupuje také do dalších míst, s čímž jim též pomáháme,“ říká David Semerád, CEO a zakladatel STRV.

Spoluzakladatel a CTO ClassDojo, Liam Don k tomu dodává…

„Vzdělávání se v posledních letech významně mění a my chceme být na špici nových trendů, což je pro nás největší výzva. Potřebujeme tak velké množství vývojářů a STRV  se stalo v zásadě členem našeho týmu. Oceňujeme jejich flexibilitu, protože náš byznys musí velmi rychle reagovat. STRV vnímáme jako naši druhou kancelář, která je jenom daleko za mořem v České republice, ale přitom jsou s námi v denním kontaktu,“

TZ_STRV se již dva roky podílejí na vývoji největší americké vzdělávací aplikace ClassDojo_1

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO