Čeští Socialbakers spouští podrobné statistiky nových reakcí na Facebooku

socialbakers
0Zobrazit komentáře

Před necelým měsícem spustil Facebook jednu z dalších velkých změn, kterou lze vidět už na první pohled. Rozšířil totiž po dlouhá léta notoricky známé tlačítko Like o 5 dalších reakcí, mezi kterými je třeba exprese naštvanosti, překvapení nebo údivu. Na to samozřejmě zareagovaly i statistiky každé publikované stránky, které se rozšířily o tyto nové možnosti.

Počítat s nimi v návaznosti na to musely tedy i startupy, které se věnují analytice sociálních médií a nyní s integrací do placeného SB Analytics přišli i čeští Socialbakers. Ti navázali na další český projekt, ZoomSphere, který je spustil nedávno a zcela zdarma. Díky novým možnostem lze tak ještě lépe vyhodnotit celkové reakce fanoušků na určité typy příspěvků a lépe je podle toho pozměnit nebo zacílit.

seanparker

Přečtěte si takéSpoluzakladatel Facebooku se pouští do nového startupu na streaming filmů při jejich premiéřeSpoluzakladatel Facebooku se pouští do nového startupu na streaming filmů při jejich premiéře

Není to samozřejmě nejzásadnější metrika, kterou by se měl každý správce stránky nebo marketér řídit, nicméně dost vypovídá o tom, co si o daných tématech nebo službách zákazníci či návštěvníci stránek myslí. Nové statistiky by pak měly být k dispozici již nyní v rámci běžného přístupu do platformy Socialbakers Analytics.

O detailech pravděpodobně promluví Honza Řežáb, bývalý CEO firmy a nynější Executive Chairman na květnové konferenci Engage 2016 v pražském Karlíně.

sbreactions
sbreactions2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym