Brněnský Skypicker dosáhl v roce 2015 obratu 2,2 miliardy. Čistý zisk byl 40 milionů

oliver
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejslibnějších českých startupů s globálním přesahem: Skypicker, který umožňuje uživatelům díky svému speciálnímu algoritmu vyhledávat letenky za výhodné ceny, pokračuje v rapidním růstu. Podle posledních informací totiž tento projekt, jehož vedení má starosti jeho zakladatel Oliver Dlouhý, v roce 2015 dosáhl obratu více než 2,2 miliardy korun, čímž oproti loňskému roku zvýšil své tržby o 1 500 procent.

Čistý zisk společnosti, která se zaměřuje především na trh USA, Velké Británie, Austrálie a Skandinávie, poté činil necelých 40 milionů korun.

„Rok 2015 byl pro nás zlomový. Nejenže jsme vyrostli o stovky procent v obratu i v počtu zaměstnanců, ale podařilo se nám také navázat spolupráci s předními hráči na světovém trhu tak, abychom si zajistili růst i v roce 2016. Jedná se hlavně o spolupráci s jedničkou mezi vyhledávači na americkém trhu Kayak a společností Amadeus, díky které rozšíříme naši databázi letů o tisíce nových leteckých spojení po celém světě,” uvedl spoluzakladatel a autor myšlenky Skypickeru Oliver Dlouhý.

hyperloop2

Přečtěte si takéPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minutPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minut

Souběžně s tím projekt dle očekávání rostl i z pohledu počtu zaměstnanců. Na počátku roku 2015 totiž pro Skypicker pracovalo zhruba 30 lidí, avšak v prosinci téhož roku už to bylo zhruba okolo 330 lidí.

„Začátkem roku 2015 jsme měli měsíční obrat něco málo přes milion eur. Dneska stejných čísel dosahujeme za den. Pokud udržíme podobný vývoj na rychle rostoucích trzích Asie, Pacifiku a Severní Ameriky, na konci letošního roku bychom mohli dosahovat obratu dvou milionů eur za den,” uvedla provozní ředitelka Skypickeru Lucie Brešová.

V roce 2015 jinak Skypicker prodal celkem okolo 1,7 milionu letenek.

skypicker

Diskuze (0)

Novinka

Anonym