Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona odhalilo nový raketoplán pro komerční lety do vesmíru

Michal BenatzkyMichal Benatzky

null

Foto: Virgin Galactic

Kosmická loď VSS Unity

0Zobrazit komentáře

Virgin Galactic spadající do obchodního impéria britského miliardáře Richarda Bransona odhalilo minulý pátek nový raketoplán SpaceShipTwo, kterému dal věhlasný fyzik Stephen Hawking jméno VSS Unity a dokonce uvedl, že se moc těší, až se sám v novém stroji proletí.

VSS Unity je dalším počinem Bransonova holdingu Virgin udělat z vesmíru komerční prostor. Raketoplán pojme šest pasažérů a dva piloty, přičemž může vystoupat až do výšky 100 mil (62 kilometrů).

hyperloop5

Přečtěte si takéElon Musk získal důležitého partnera pro svůj revoluční přepravní projekt HyperloopElon Musk získal důležitého partnera pro svůj revoluční přepravní projekt Hyperloop

Zpráva o představení nového stroje přišla zhruba 16 měsíců po nehodě testovacího prototypu, při které jeden pilot zemřel a druhý se vážně zranil. Přesto, že vzhled zůstal téměř identický, prošel finální kousek mnoha úpravami, které by měly podobné tragédii zabránit, informuje server VentureBeat.

„Společně můžeme vesmír zpřístupnit tak, jak o tom předchozí generace pouze snily a tím můžeme Zemi přinést pozitivní změny. Náš nový nádherný raketoplán VSS Unity je ztělesněním tohoto cíle a také důkazem toho, čeho jsme schopní jako tým.“ řekl při představení kosmického plavidla Richard Branson.

Branson však bohužel nesdělil přesné datum, kdy VSS Unity vzlétne k prvnímu komerčnímu letu, podle mnoha odhadů by se tak mělo stát během jednoho až dvou let. Tento fakt však neodradil 700 zájemců, kteří neváhali a cestu za 250 000 tisíc dolarů (6 250 000 korun) už mají zaplacenou.

Foto: Virgin Galactic

VSS_Unity_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym