Tenhle nadějný startup ze Silicon Valley se chce stát Netflixem pro hraní her

utomik2
0Zobrazit komentáře

Na tohle jsme si museli díky nespočtu licenčních problémů počkat vcelku dlouhou dobu, ale po seriálech nebo filmech se konečně objevila smysluplná služba, která za fixní měsíční poplatek umožní hraní her stejným způsobem, jako na Netflixu. Startup Utomik, který dnes vypouští svojí otevřenou betaverzi nabídne z počátku na 145 herních titulů.

Na prvních 14 dní si můžete aplikaci vyzkoušet zdarma, poté zaplatíte 5,99 eur, tedy pouze 161 Kč, měsíčně za plný přístup v období betaverze a po jejím ukončení 9,99 eur, tedy stále příjemných 270 korun. Utomik na tuhle složitou cestu navíc získal od švýcarských a holandských investorů přes 3,5 milionů dolarů – svůj vývojářský tým má totiž právě v Holandsku, naopak sídlo v kalifornském Palo Altu.

wow

Přečtěte si takéFacebook spustil novou podobu „Like“, která zcela mění způsob reakce na příspěvkyFacebook spustil novou podobu „Like“, která zcela mění způsob reakce na příspěvky

Všechny hry na platformě jsou umístěné v cloudu, takže není potřeba zdlouhavě čekat na stažení celé hry, protože jsou její nejdůležitější soubory stáhnuty takřka okamžitě a zbytek putuje do PC postupně – to podle tvůrců zaručuje možnost si zahrát jakoukoliv hru opravdu na jedno kliknutí bez čekání.

Inspiraci prý získali v kdysi úspěšných službách jako OnLive, která po pěti letech fungování ukončila provoz a prodala technologii Sony, které jí naopak částečně využívá ve své předplatné službě Playstation Now, která funguje na podobném principu jako Utomik, informuje VentureBeat.

Obsah je klíčový, proto tímhle číslem nekončí

Jak už bylo zmíněno, v nabídce je momentálně zhruba 145 aktivních her a dalších přibližně 600 čeká v zásobě. To vše se daří za minimálních nákladů a pouze s 15 zaměstnanci, kteří se snaží ze všech sil držet krok se zásadní a dlouholetou konkurencí jako Steam nebo Gamefly.

Služba je momentálně dostupná ve 30 zemích, kam se překvapivě dokázala hned z počátku zařadit i Česká republika nebo Slovensko, hned vedle USA, Kanady nebo Francie a Německa. V uzavřené betě se tvůrcům povedlo během několika měsíců zaznamenat přes 16 tisíc registrací s průměrným ohodnocením služby 8 body z 10.

Aplikaci dostupnou prozatím pouze pro PC platformu můžete stahovat zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym