Populární tvůrce Facebook her je v dalších problémech. Jeho sídlo v San Franciscu je na prodej

zyngaoffice
0Zobrazit komentáře

Tvůrce Facebook her, který má za sebou úspěšné pecky jako FarmVille, CityVille nebo Mafia Wars je se svými více než 230 miliony uživateli stále jedničkou na trhu. A i když vše zvenčí vypadá tak, že Zynga neustále progresivně roste, v reálu je to trochu jinak. Uživatelé z her na Facebooku pomalu přecházejí na mobilní platformu, u které Zynga trochu zaspala a její snahy o dohnání skončily slabou odezvou v silné konkurenci.

Z takřka 9 miliardové valuace v dolarech v roce 2011 při vstupu na burzu klesla hodnota firmy sotva na 2 miliardy. Později dokonce Zynga našla nového CEO, který nahradil na vrchní pozici Marka Pincuse za Dona Mattricka, který byl ve vedení Electronic Arts a projektu Xbox od Microsoftu. Ani tomu se ale po delším působení nepodařilo zvednout firmu z popela a v dubnu loňského roku ho opět vystřídal původní CEO.

audioteka-m

Přečtěte si takéOndřej Tomek investuje do serveru Audioteka a posouvá jeho valuaci na 460 milionů korunOndřej Tomek investuje do serveru Audioteka a posouvá jeho valuaci na 460 milionů korun

V minulém roce firma propustila více než 500 zaměstnanců a snížila stav na 2300 lidí. Teď je navíc na prodej i její hlavní budova v San Franciscu, kterou podle VentureBeat kdysi koupila od společnosti Sega za přibližně 228 milionů dolarů, což představovalo zhruba 340 dolarů za čtvereční stopu (0,092 m2), za kterou by chtěla nyní Zynga získat více než dvojnásobek, konkrétně 800 dolarů za čtvereční stopu, což by mohlo posunout hodnotu nemovitosti přes půl miliardy dolarů.

znga

Aktuální vývoj na burze

Zynga navíc potvrdila, že by ráda nemovitost prodala, nicméně si jí hned vzápětí opět dlouhodobě pronajala – to by mohlo znamenat, že se zaměstnanci nebudou muset stěhovat a půjde jen o peníze. Zároveň se spekuluje, že do prodeje šel i dům v hodnotě 18 milionů dolarů nynějšího CEO, Marka Pincuse. Tak jak tak bude mít Zynga co dělat, aby opět získala na popularitě a dokázala dostat své příjmy do černých čísel.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym