Novou verzi Tesly za méně než poloviční cenu si budete moct pořídit už příští měsíc

tesla
0Zobrazit komentáře

Po dlouhodobém poklesu ceny akcií Tesly v minulých měsících se muselo něco stát, aby se zase jedna z momentálně nejaktivnějších firem Elona Muska udržela nad hladinou minimálně 130 dolarů, pod které podle spekulací měla cena akcií spadnout. Díky poslednímu prohlášení investorům je ale „krize“ jednoznačně zažehnána a Tesla opět získává silnější pozici.

Během včerejška totiž kromě pozitivních finančních výsledků ohlásila i datum odhalení a možných předobjednávek své nové vlajkové lodi s označením Tesla Model 3, která se bude prodávat až za poloviční cenu oproti předchozím modelům. Její cenovka by na většině světových trzích měla začínat již na 35 tisíci dolarech, tedy zhruba 839 tisíci korunách, s tím, že v Kalifornii lze tuto cenu díky daňovým úlevám snížit až o dalších 10 tisíc dolarů.

STORM electric motorcycle

Přečtěte si takéStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model SStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model S

Předobjednávky by měly být k dispozici od 31. března (dealeři) a 1. dubna (online) a auto jako takové by se mělo u prvních zákazníků objevit zhruba v posledním kvartále roku 2017. Všichni tak momentálně netrpělivě čekají na kolik bude vlastně nová Tesla oproti své nejsilnější a nejdražší verzi osekaná a jak to pohne s prodeji, které se jen za minulý rok u Modelu S vyšplhaly na více než 25 tisíc kusů.

Zarezervovat si nový kus bude možné s 1000 dolarovou platbou předem, jak už bývá zvykem, a zároveň je potvrzeno, že nebude mít Model 3 žádnou Signature edici, tedy edici, která by stála výrazně víc než základ. To ostatně potvrzuje přímo Elon v několika tweetech:

Mimo to Tesla přesně drží plán, který slibovala už v září minulého roku, kdy naznačila, že by se zcela nový model, prodávaný za 35 tisíc dolarů, měl objevit v březnu roku příštího.

Foto: Tesla Motors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym