Mighty: miniaturní Spotify přehrávač, ke kterému nepotřebujete smartphone

Michal BenatzkyMichal Benatzky

Mighty-Device-and-Home-Screen-3-780×468
0Zobrazit komentáře

Startup Mighty Audio přišel s elegantním nápadem, jak si na cestách nebo při cvičení přehrávat svou hudbu ze Spofity, bez potřeby nosit s sebou smartphone. Tato vychytávka, která bude neocenitelná zejména při běhu, je možná, díky miniaturnímu přehrávači Mighty, který svým vzhledem může připomínat iPod Shuffle.

Mighty Audio se nyní snaží na svůj projekt získat finance pomocí populární crowdfoundingové platformy Kickstarter. Zde se začínající společnosti podařilo během několika dní získat už přes 88 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 2,16 milionů korun a to od téměř 9 stovek sponzorů. Pro úspěšné zakončení kampaně však přehrávač Mighty potřebuje nasbírat alespoň 250 tisíc dolarů.

airbnb

Přečtěte si takéAirbnb v České republice za rok vyrostlo o 86 procentAirbnb v České republice za rok vyrostlo o 86 procent

Hudbu do vůbec prvního Spotify přehrávače dostanete pomocí bluetooth ze svého smartphonu. Hudba se poté uloží na 2 gigabitovém úložišti přehrávače, což by mělo postačit na 48 hodin přehrávání. Smartphone už tedy dále k přehrávání hudby nepotřebujete. Mighty by měl být navíc vybaven také Wi-Fi.

Tento proces tak zaručuje mnohem větší pohodlí, než nahrávání hudby klasicky přes datový kabel. Tímto způsobem bude navíc velmi jednoduché a pohodlné obměňovat playlisty klidně každý den. Konečná cena po uvedení na trh by podle zakladatelů neměla přesáhnout 80 dolarů, tedy asi 2000 českých korun.

Foto: Mighty Audio

https://www.youtube.com/watch?v=p4EqxKy9r0w

d2ae15ff67b6a08cb46e98ff3ca22316_original

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym