Enern investuje miliony korun do inovativního brněnského startupu na pronájem bytů

flatio
0Zobrazit komentáře

Enern, který má za sebou úspěšné investice do dnes již exitovaného startupu Damejidlo.cz, rozvozového projektu Rohlik.cz, Slevomatu nebo Twista, si připisuje další investici – tentokrát do brněnského startupu Flatio.cz, který chce nabízet zprostředkování pronájmů bytů kompletně online a který od Enernu získal investici v řádech milionů korun.

Snaha projektu chce eliminovat čas, který je nutné strávit prohlížením bytů, přípravou smlouvy, jejím podpisem, platbou apod.. Celý proces funguje kompletně online a tvůrci sami zmiňují, že se po jeho dokončení lze přímo nastěhovat. Služba je momentálně dostupná v Praze a Brně a v průběhu roku by se chtěla rozšířit do dalších majoritních měst po ČR.

tomascupr

Přečtěte si takéRohlik.cz získává investici ve výši 50 milionů Kč a chystá další expanziRohlik.cz získává investici ve výši 50 milionů Kč a chystá další expanzi

Flatio založil Radim Rezek, který má za sebou úspěšnou společnost StudentReality.cz, která se soustředí na pronájem vybavených bytů studentům, jako alternativu pro bydlení na koleji a zároveň společnost nabízející tvorbu virtuálních prohlídek bytových jednotek a domů, která se později se StudentReality integrovala.

Na stejném principu mimo jiné funguje právě i Flatio, které se snaží potencionální nájemníky bytu nalákat nejen fotografiemi, ale i virtuální prohlídkou. V nabídce je momentálně na 365 nabídek a jen od 1.1. tohoto roku činil obrat Flatia 4,1 milionů korun, které se podařilo získat z 1970 uzavřených smluv.

Administracni rozhrani majitele nemovitosti na flatio.cz

Kromě možnosti uzavřít nájemní smlouvu nebo si prohlédnout byt bez nutnosti osobní komunikace, je možné online také zaplatit nájem nebo přímo komunikovat s majitelem nemovitosti. Nájemníci jsou navíc ještě před samotným pronájmem prověřování tak, aby se snížilo riziko neplacení nájemného.

Pavel Mucha, jeden z partnerů Enernu navíc dodává:

“Pronajmutí bytu by jednou mělo být tak snadné, jako je nyní snadné rezervovat si pokoj v hotelu. Líbí se nám vize Flatia změnit ‘kamenný svět’ pronajímání bytů. Ceníme si také zkušeností Radima a jeho týmu získaných z přidružených realitních projektů.“

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym