CustomInk kupuje za několik miliard korun startup se slovenským spoluzakladatelem

prizeoInsider

Foto: Represent

Trojice spoluzakladatelů Representu Leo Seigal, Andrej Pancik, Bryan Baum

0Zobrazit komentáře

Slovensko se opět otřáslo v základech, když se včera objevila informace o nejnovější akvizici startupu, který má na svědomí mimo dvou dalších zakladatelů Slovák Andrej Pančík. E-commerce fashion projekt Represent.com se zájmem takových jmen jako James Franco, Ashton Kutcher nebo české Credo Ventures byl totiž prodán do rukou amerického CustomInk.

Podle mnoha zdrojů se výše transakce odhaduje až na 100 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 2,4 miliardy korun, částečně v hotovosti a částečně ve formě akcií. Je to již druhý zásadní úspěch Andreje Pančíka, o kterém píšeme – v létě loňského roku se mu totiž se dvěma stejnými zakladateli podařilo prodat projekt Prizeo.com mediálnímu magnátovi Toddu Wagnerovi.

prizeo

Přečtěte si takéCelosvětově úspěšný projekt Prizeo, který spoluzaložil dnes 26letý Slovák Andrej Pancik prodán!Celosvětově úspěšný projekt Prizeo, který spoluzaložil dnes 26letý Slovák Andrej Pancik prodán!

Represent funguje na bázi jednoduchého podání návrhu trička nebo jiného oblečení, které je poté umístěno do kampaně, kde vybírá peníze. Jakmile dosáhne určité částky, Represent ho začně vyrábět a po dokončení kampaně rozesílat zákazníkům. To vše s fixním profitem zakladateli kampaně. Takových kampaní se v rámci jejich podpory zúčastnilo nespočet celebrit mezi herci, hudebníky nebo sportovci.

represent

Mezi hlavní konkurenty částečně slovenského startupu patřil právě i CustomInk, společně s projekty jako Teespring nebo Booster – Represent ale využil svojí hlavní výhody, kterou si vybudoval v předchozím, prodaném projektu – napojení na známá jména a schopnost promování obsahu jejich prostřednictvím.

Většina vývoje v rámci startupu pak funguje v pražských kancelářích, s tím že všichni spoluzakladatelé jsou a hlavní business se odehrává v Kalifornii. Díky lokálnímu zásahu se podařilo vybrat například 2,3 milionů dolarů v kampani, kterou propagovala UFC šampiónka Ronda Rouseyová nebo 6,4 milionů dolarů díky propagaci herce Stephena Amella ze seriálu Arrow.

represent2

CustomInk navíc nemá žádné plány na ukončení fungování Representu, alespoň v této fázi.

Marc Katz, spoluzakladatel a CEO CustomInk dodává:

“Platforma Represent oslovuje fanoušky kreativním a efektivním způsobem. Prodej oblečení přes Represent sdružuje fanoušky, pomáhá budovat image, zvyšuje povědomí a důležitém dění a zároveň generuje zisk. Kampaně celebrit přinesly reálné výsledky a celebrity si Represent zamilovali. Jsme nadšení, že se přidává do rodiny CustomInk.”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym