Kontroverzní appku Lulu, která umožňuje ženám anonymně hodnotit muže, kupuje Badoo

lulu1
0Zobrazit komentáře

Po dlouhé době se na první pohled stagnující a kdysi pravděpodobně nejpopulárnější webová a mobilní seznamka Badoo probudila a rovnou začala nakupovat. Do svých rukou nově získala kontroverzní aplikaci, která dovolovala ženám anonymně hodnotit a recenzovat muže, s názvem Lulu, která v posledních měsících získala rychle několikamilionový počet uživatelů.

Badoo, které se chlubí více než 300 miliony uživateli si tak připisuje nejen novou technologii, ale i velkou část z celkově 6 milionů zaregistrovaných uživatelů Lulu. Otázkou však zůstává, kolik z nich je opravdu aktivních – což je obecně největším problémem podobně rychlých seznamek. Londýnské Badoo s ruským zakladatelem zaplatilo za startup s 15 milionovým fundingem neznámou částku, částečně v hotovosti a částečně ve formě akcií.

1398276_577498778987514_1961340244_o

Přečtěte si takéČeský designer Honza Losert: Doma jsem oznámil, že se školou končím, tímhle způsobem života si vydělám víc.Český designer Honza Losert: Doma jsem oznámil, že se školou končím, tímhle způsobem života si vydělám víc.

Podle všeho stálo za akvizicí především vyhledávání nových talentů, kterých má stále Badoo ve svých řadách málo. Zajímavostí je, že v jedné z největších seznamek pracuje/pracovalo i několik Čechů a Slováků, mezi nimiž byl například Jan Losert, kterému jsme věnovali podrobný rozhovor, nebo Slovák s kanadskými kořeny Philip Litassy.

A jelikož Lulu nenabízelo přímo seznamovací služby, zdá se, že je akvizice chytrým krokem, jak cenná data propojit s více než 60 miliony aktivními uživateli Badoo, ke kterým se denně průběžně přidá 400 tisíc nově registrovaných, informuje TechCrunch.

Součástí akvizice je i celková změna konceptu aplikace, která se nyní bude více než na hodnocení soustředit na rychloseznamování ve stylu Tinderu.

lulu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym