Tohle je první český projekt, který se dostal na oficiální tržiště aplikací od Slacku

0Zobrazit komentáře

Ke konci minulého roku populární messaging služba Slack oznámila, že spouští vlastní tržiště aplikací, které lze integrovat do jejich platformy a tím otevřít ve Slacku spoustu šikovných funkcí. Kromě toho otevřela také svůj investiční fond, který má na investice do těch nejzajímavějších aplikací připraveno až 80 milionů dolarů.

Mezi první české projekty, kterým se podařilo místo na tržišti získat se zařadil výtvor českého vývojářského studia STRV s názvem FaceMatch. Ten jako jednoduchá mobilní appka slouží k rychlejšímu zapamatování svých kolegů v práci podle přiřazení jmen k obličejům v zábavné, kvízové formě. Integrace tak umožní přímo ve Slacku, který se využívá pro business komunikaci ve velkých firmách i malých startupech, jednodušší poznání kolegů s prvky gamifikace.

slackapps

Přečtěte si takéSlack spustil tržiště aplikací pro vývojáře a vlastní investiční fond s 80 miliony dolarůSlack spustil tržiště aplikací pro vývojáře a vlastní investiční fond s 80 miliony dolarů

Zároveň Martin Kučera z STRV dodává, že si od integrace slibují mimo jiného zásadní nárůst počtu stažení a jistou kredibilitu, kterou Slack bezpochyby dokáže zajistit. FaceMatch vznikl relativně nedávno jako vedlejší projekt v rámci STRV Labs a byl už od začátku vyvíjen pro případnou integraci do Slacku.

Jak funguje přidávání nové aplikace

Do Slack Store lze dostat aplikaci pouhým odesláním webového formuláře, po jehož vyplnění se konkrétně u STRV ozvala manažerka Slacku, která má na starosti schvalování nově přidávaných aplikací – bylo nutné jí dodat odkazy ke stažení aplikace v Google Play a App Store, e-mailový kontakt na podporu a podrobnější informace o zásadách zabezpečení a podmínkách užití. Schválení poté proběhlo během několika dnů.

facematch

FaceMatch pak funguje ve Slacku velmi jednoduše. Po integraci si stáhne fotografie a jména jednotlivých uživatelů, které jsou pak náhodně předkládány hrajícímu uživateli, který má za úkol přiřadit k dané fotografii jméno. Díky principům Slacku lze navíc tímto způsobem soupeřit i v rámci týmu o co nejlepší výsledek, dodal Lubo Smid, COO STRV.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

STRV

STRV je česká technologická společnost zaměřující se na vývoj softwarových…

Klíčoví lidé

lubo-smid3

Lubo Smid

CEO