Tohle je koncept elektrického vozu, který představil konkurent Tesly, Faraday Future

faradayX
0Zobrazit komentáře

Už je to trochu ohraná písnička, ale musíme to zopakovat – Tesla, kterou vede geniální myslitel Elon Musk, má další konkurenci, která se začala pomalu odhalovat v průběhu minulého roku a která do svého týmu přibrala spousty klíčových talentů, jak z Tesla Motors, tak z automobilové divize Goolu nebo z Applu.

Tou konkurencí je Faraday Future, jehož naprosto nic neříkající název získal během včerejška jasnější obrysy, když se na konferenci CES 2016 v Las Vegas objevil první reálný koncept, který tato nová společnost vytvořila. A i přesto, že je vůz s označením FFZero1 nabitý zajímavými technologiemi a výkonem přes 1000 koní se zrychlením z 0-100 do 3 sekund, přinesl ve světě vyhypovaných techmaniaků spíše zklamání.

teslaf

Přečtěte si takéPřečtěte si tato úžasná fakta o gigatovárně Tesly za 125 miliard korunPřečtěte si tato úžasná fakta o gigatovárně Tesly za 125 miliard korun

FFZero1 se totiž dost pravděpodobně nebude vyrábět, dokonce z něj nebude ani vycházet žádný reálný model, který by se měl dostat až do masivní výroby – jde jen a pouze o ukázku, čeho je Faraday Future schopný. V příštích letech tak bude usilovně pracovat na tom, aby se ze základu tohoto vozu zrodilo něco, co opravdu na silnice vstoupí a co dokáže konkurovat všem budoucím elektrickým automobilům.

Ke konci videa níže si totiž můžeme všimnout, že se mění sportovní vůz na něco, co připomíná SUV, tedy o něco klasičtější vůz, se kterým nedávno vyšla i Tesla. Výrobní továrna za miliardu dolarů, která by to měla mít vše na starosti bude shodou okolností umístěná právě v severní části Las Vegas, kde je umístněna i výrobní linka pro baterie do Tesly, které jsme věnovali samostatný článek.

Několik náhledů konceptu:

faraday3
faraday2
faraday1

Foto: Faraday Future

Diskuze (0)

Novinka

Anonym