Tenhle chytrý budík vám zaručí, že už se po jeho zazvonění do postele nevrátíte

ruggie
0Zobrazit komentáře

Známe to asi všichni – ráno zvoní budík a víte, že je potřeba vstát a začít něco dělat, jenže venku je ještě tma nebo jste toho zrovna moc nenaspali a po jeho zazvonění se zase uložíte zpátky do postele. Projekt Ruggie, který bojuje o přízeň na Kickstarteru, kde vybral už přes 142,7 tisíc dolarů, asi 3,5 milionu korun, má recept, jak tento problém porazit.

Tvůrci totiž vyvinuli speciální budící podložku, kterou stačí dát k posteli a která je propojená se senzorem a budíkem. Jakmile budík zazvoní, je nutné vstát a na podložku si na 3 sekundy stoupnout – až pak se vypne. Po vypnutí navíc uživatele odmění libovolným zvukem, který by ho měl do nového dne motivovat.

iphonedock

Přečtěte si takéTahle novinka řeší věčný problém s nepraktickým napájecím kabelem k mobilůmTahle novinka řeší věčný problém s nepraktickým napájecím kabelem k mobilům

Ruggie, která je vybavena kromě tlakového senzoru v komfortní pěnové podložce i malým OLED displayem zobrazujícím aktuální čas, si lze v kampani zakoupit za 110 dolarů plus 20 dolarů poštovné, což celkově činí zhruba 3217 korun. K zákazníkům by se první kusy měly dostat už v průběhu září tohoto roku.

Podobnou podložku lze jen těžko podvádět a tvůrci předpokládají, že dokáže razantně vylepšit pravidelnost ve vstávání a tím i dlouhodobou kvalitu spánku. Za nás je trochu škoda, že podložka nedostala víc funkcí – například propojení s některou z chytrých aplikací ve fitness náramcích a hodinkách, které pomocí senzorů snímají celý průběh spánku a dokáží budit přesně ve fázi, kdy je to pro člověka nejvýhodnější.

3b0af8b396d0da5ed20927134e90bfc9_original

I přesto používá Ruggie minimálně decentní melodie, které nemají člověka vystrašit, ale vzbudit postupně tak, aby to pro něj bylo minimálně nepříjemné. V kampani se navíc tvůrci odkazují na známé osobnosti, které motivují ke kratšímu, ale kvalitnímu spánku. Jako například Elon Musk se svojí citací na téma 6 hodin spánku:

„Když ostatní lidí dávají do práce 40 hodin týdně a vy jich dáváte týdně 100, tak i když byste dělali stále to samé, co oni … dokážete za pouhé 4 měsíce to, co jim bude trvat rok.“

Diskuze (0)

Novinka

Anonym