Tenhle CEO prodal firmu a založil leteckou společnost létající do USA už za pár tisíc korun

mogensen
0Zobrazit komentáře

Psal se rok 2008 a média informovala o tom, že Skúli Mogensen se spoluzakladatelem prodává svojí technologickou společnost OZ Communications, která putovala směrem do jiného severského obra, Nokie. Skúli působil v OZC jako CEO a jeho podnikatelská historie přesahuje 20 let fungování ve vedení firem a strategických investic.

V listopadu 2011 si ale řekl, že by rád změnu a tak zkusil jít do segmentu, který ho předtím napadal jen v nejdivočejších představách – založil si totiž svojí vlastní aerolinku s názvem WOW Air, která měla spojovat hlavní evropské metropole a hlavní město Islandu. To se mu podařilo a po nevídaném úspěchu v průběhu minulého roku představilo WOW Air další pecku, která měla přepravovat zákazníky mezi USA a Evropou už za pár tisíc korun.

dumhlavni

Přečtěte si takéPodívejte se na dům, který šéf Microsoftu prodává za 3,5 milionu dolarůPodívejte se na dům, který šéf Microsoftu prodává za 3,5 milionu dolarů

Nejlevnější tarif je možné v rámci promo akcí pořídit za zhruba 99 dolarů, tedy asi 2470 Kč v jednom směru z Londýna do Bostonu nebo Washingtonu a dalších a zhruba za 120-200 dolarů do Los Angeles a San Francisca. To vše s jedním přestupem v Reykjavíku. Na zpáteční cestě pak lze zvolit jako cílovou destinaci i Frankfurt nebo Berlín, což je ČR přece jen blíž.

I když se může zdát cena neuvěřitelná, není v ní žádný zásadní chyták, ani skryté poplatky. Tedy kromě poplatku za odbavované zavazadlo, jak už je u nízkonákladových společností běžné – za to si připlatíte zhruba 1300 Kč. Obecně takové příplatky jsou jedním z nejčastějších zdrojů příjmu podobných společností, protože na každém spoji, která je v promoakci je minimální marže.

wowair-booking

Náhled bookingu

Na druhé straně ale samozřejmě WOW Air funguje i jako běžné spojení, které se přibližuje mimo akce na standardní ceny ostatních aerolinek. Jde tak spíše o skvělý marketing, který prodává velmi omezená místa, než pravidelné nacenění. To zároveň umožňuje využití pohodlných letadel Airbus A321 s možností příplatku za větší komfort.

55158fff96bfd1f1482d3e67_5-wowairrkv-cr-bergsveinn-norddahl

Foto: WOW Air

Diskuze (0)

Novinka

Anonym