Seznam.cz vykupuje od zahraničních investorů zpět 30% podíl

Michal PtáčekMichal Ptáček

seznam2
0Zobrazit komentáře

Na dnešní ráno jedna zajímavá novinka z domácí scény. Jednička českého internetu: Seznam.cz totiž teď už podle oficiálních informací kupuje od zahraničních společností Tiger Holding Four a Miura International jejich podíl ve společnosti. Ten před touto transakcí činil 30 % a společnosti ho držely od roku 2007, kdy jej koupily od investiční skupiny Lycos Europe, která zfúzovala s původním investorem společnosti Seznam.cz z roku 2000 v podobě švédských Spray Ventures.

elon

Přečtěte si takéElon Musk potvrdil, že raketa SpaceX, která úspěšně přistála na zemi, může znovu letět do vesmíru!Elon Musk potvrdil, že raketa SpaceX, která úspěšně přistála na zemi, může znovu letět do vesmíru!

Díky tomuto kroku tak nyní Seznam po 15 letech přestává mít zahraniční minoritní akcionáře.

„Jsem rád, že se majoritní vlastník Ivo Lukačovič (pozn: podíl vlastní prostřednictvím své společnosti Helifreak) s investory dohodl a naše valná hromada včera transakci odsouhlasila. Seznam.cz odkupuje od zahraničních investorů třicetiprocentní minoritní podíl. Tento krok je dalším milníkem v historii Seznamu. Zatímco v roce 2000 přinesl prodej minoritního podílu peníze na zrychlení technologického rozvoje, patnáct let poté ukazuje jeho zpětným odkupem Seznam.cz svoji sílu, stabilitu a nezávislost,“ komentuje odkup akcií Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

V současnosti má tak Seznam.cz jednoho majoritního akcionáře, kterým je zakladatel společnosti Ivo Lukačovič (prostřednictvím společnosti Helifreak), s tím, že zbylých 30 % vlastní přímo Seznam.cz.

Výše samotné transakce zveřejněna nebyla.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym