Quora spouští funkci, díky které si za odpověď na otázku vyděláte až tisíc dolarů

quora copy
0Zobrazit komentáře

Asi největší server pro otázky a odpovědi – Quora, funguje na bázi jednoduchého principu, který dovoluje uživatelům zdarma položit otázku a dostat na ní nekvalifikované, někdy i kvalifikované odpovědi, které jsou poté tříděny podle relevantnosti a indexu spokojenosti dotazujícího s danou pomocí.

Službu momentálně využívá neuvěřitelných 80 milionů uživatelů, které tvoří z poloviny Američané a z 15% Indové, což jsou obecně dva největší trhy pro teprve v roce 2009 vzniklý startup. Ten nyní na svém blogu oznámil novou, velmi zajímavou funkci, která může uživatelům se schopností sepsat kvalitní a relevantní odpověď vynést jednorázově v přepočtu až 25 tisíc korun za každou odpověď.

atoto-h

Přečtěte si takéSrovnávač online supermarketů Atoto.cz získává investici ve výši 6 milionů KčSrovnávač online supermarketů Atoto.cz získává investici ve výši 6 milionů Kč

Toho je docíleno tak, že některé otázky mohou být sponzorovány – ať už soukromou osobou nebo firmou, která po shromáždění odpovědí vybere tu nejrelevantnější a tím jí označí speciálním odznakem a posune na nejvyšší pozici. Zároveň může člověk, který otázku vkládá, nabídnout odměnu za její zodpovězení. Ta se může pohybovat v libovolných částkách až do 1000 dolarů.

knowledgequora

Odpovídající uživatel si dokonce může v případě výhry vybrat, zda si chce peníze nechat zaslat na účet a nebo přispět na jednu z charitativních organizací. Jde tak o skvělý nástroj, který budou pravděpodobně anonymně využívat větší společnosti jako jistou formu propagace. A Quora nepopírá, že to bylo jejím vedlejším úmyslem.

Podle aktuálně aktivních otázek to vypadá, že si Quora pro prvotní testování v rámci betaverze pojistila zajímavé společnosti, jako třeba Uber, Amazon, Twitter nebo Slack.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym