Nový přepravní startup nabízí jízdu s elektrickými vozy bez klíčků a zcela zdarma

waivecartop
0Zobrazit komentáře

Asi poslední věc, která může někoho na dnešních přepravních službách, které nabízejí jak jízdu po vlastní ose, tak řidiče a v budoucnu i autopilota, štvát, je, že za přepravu z bodu A do B musí platit. I tohle jde ale díky novému startupu WaiveCar stranou, protože tvůrci vymysleli způsob, jak může uživatel jezdit relativně zdarma.

Slovíčko relativně je tam proto, že zdarma si lze plně elektrické auto půjčit až na 2 hodiny jízdy, bez platby za cokoliv. Po dvou hodinách je jízda zpoplatněna 5,99 dolary za hodinu, tedy zhruba 148 korunami. Půjčení auta probíhá tak, že si pouze zarezervujete volný vůz na danou hodinu a po příchodu k němu si ho otevřete na základě polohy, kterou sleduje aplikace v mobilním zařízení. Žádné klíče ani osobní formality.

samsunghub

Přečtěte si takéDíky této chytré lednici od Samsungu už nebudete nikdy muset sami na nákup potravinDíky této chytré lednici od Samsungu už nebudete nikdy muset sami na nákup potravin

Auto pak lze vrátit na předem dané lokalitě nebo na jednom z bodů, které se nabízí cestou – většinou poblíž nabíjecích stanic, které ho v mezičase mezi rozpůjčením dobijí – tím navíc může uživatel dostat bonusový kredit na hodiny jízd zdarma.

WaiveCar ale přeci jen musí nějak vydělávat

Je to tak. Asi žádný startup by nemohl v podobném duchu fungovat a věřit, že budou zákazníci ve většině případů platit za hodiny, které odjezdí nad povolený limit zdarma (a chtějí je tím od toho naopak odrazovat). Proto auto na displayi připevněném na střeše zobrazuje geo lokalizovanou reklamu třetích stran, což je takové vykoupení za to, že si jeho 141 koní, zrychlení z nuly na 100 za 7,9 sekund a prostor pro 4 lidi a menší náklad užijete zdarma.

WaiveCar má podle svých slov momentálně od svého pondělního spuštění 20 vozů Chevrolet Spark EV, které na jedno nabití ujedou zhruba 125 kilometrů. Dostupné jsou zatím v Los Angeles, primárně v lokalitě okolo Santa Monicy – v průběhu roku ale plánují rozšíření až na 200 vozidel a pokrytí celého kalifornského města.

waivecar

Diskuze (0)

Novinka

Anonym