Google prozradil, kolik zaplatil chlapíkovi, který díky chybě 1 minutu vlastnil doménu Google.com

Michal PtáčekMichal Ptáček

ved
0Zobrazit komentáře

Jsou to přibližně 4 měsíce, co se do té doby neznámý bývalý zaměstnanec Googlu Sanmay Ved, ocitl na titulních stranách snad všech technologických médií světa. Na jednu minutu se mu totiž díky zvláštní chybě podařilo stát se majitelem domény Google.com, která k jeho velkému překvapení byla volná k registraci a tak si ji za pouhých 12 dolarů mohl koupit.

domena

Jeho radost z vlastnictví však netrvala příliš dlouho. Minutu na to mu totiž přišel email z Google Domains informující o tom, že transakce nemohla být zpracována, jelikož doménu už si někdo zaregistroval před ním a částka ve výši 12 dolarů mu tak byla vrácena zpět.

domena2

I tak ale Ved může už do konce života tvrdit, že se stal na jednu minutu majitelem zřejmě nejhodnotnější domény na světě.

tripo

Přečtěte si takéSlovenský Sygic kupuje 51 procent v brněnském startupu TripomaticSlovenský Sygic kupuje 51 procent v brněnském startupu Tripomatic

V zápětí na to, se samozřejmě logicky začalo mohutně spekulovat o tom, zda Google Veda za odhalení této chyby nějak finančně odměnil, což se nakonec opravdu stalo. Google se totiž nyní k této kauze vrátil na svém blogu, kde prozradil, že Veda odměnil částkou ve výši 6,006.13 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 149 tisíci korun. Poté, co Ved oznámil, že peníze pro něj nejsou vůbec důležité a částku věnuje na charitativní účely (The Art of Living), se následně americký technologický gigant rozhodl tuto odměnu ještě zdvojnásobit.

foto: Sanmay Ved

Diskuze (0)

Novinka

Anonym