Foursquare v problémech. Jeho zakladatel končí jako CEO

Michal PtáčekMichal Ptáček

foursquare
0Zobrazit komentáře

Pokud alespoň trochu sledujete dění na technologické scéně, problémy sociální sítě Foursquare pro vás rozhodně nejsou žádnou novinkou. Tato kdysi nesmírně populární geolokační sociální platforma, která umožňuje uživatelům objevovat a hodnotit zajímavé podniky a místa, se totiž už delší dobu potýká jednak s odlivem uživatelů a jednak s faktem, že stále (po 6 letech provozu) nepřišla na způsob, jak se stát profitabilním byznysem.

Bylo proto pravděpodobně jen otázkou času, než investorům dojde trpělivost a pokusí se situaci v rámci možností nějak rozumně vyřešit. Ta situace přichází nyní, kdy Foursquare ohlašuje další investiční kolo ve výši 45 milionů dolarů, vedené fondem Union Square Ventures, jehož součástí je i nahrazení původního zakladatele Dennise Crowleyho (na fotce uprostřed) na pozici CEO. Toho vystřídá Jeff Glueck (na fotce vpravo), který působil ve Foursquare od roku 2014 na pozici provozního ředitele.

Screen Shot 2014-10-27 at 09.07.42

Přečtěte si takéPřežije Foursquare svoje znovuzrození nebo umře nadobro?Přežije Foursquare svoje znovuzrození nebo umře nadobro?

Zakladatel a bývalý CEO Foursquare Dennis Crowley, se pak přesune do pozice výkonného předsedy společnosti, kde by se měl nyní soustředit především na vývoj nových produktů.

Bude každopádně velmi zajímavé sledovat, jak celá sága Foursquare dopadne. Ještě v roce 2013 se totiž hodnota společnosti pohybovala okolo 650 milionů dolarů. V momentální situaci však bude valuace radikálně menší a je otázkou, zda se propad podaří zastavit. Celkem už jinak Foursquare od investorů získalo 166 milionů dolarů, v přepočtu tedy cca 4,1 miliardy korun.

foursquare

foto: Foursquare PR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym