Elonu Muskovi v Tesle narostla v týdnu hodnota podílu o více než 100 milionů dolarů

musk

Elon Musk

0Zobrazit komentáře

Zakladatel mnoha převratných služeb a CEO vesmírného startupu SpaceX nebo automobilky zaměřené na zcela elektrické vozy Tesla – Elon Musk, se netají tím, že svým společnostem věří natolik, že pro ně dokáže obětovat takřka cokoliv. A že jde tvrdě, přes mrtvoly k cíli, který si stanovil ve své hlavě a zároveň k němu žene všechny představitele svého týmu.

Aby si udržel i jakousi jistotu veřejnosti, rozšířil v týdnu svůj podíl v Tesla Motors na přibližně čtvrtinu celé společnosti získáním 532 tisíc akcií, čímž jeho hodnota podílu narostla o cca 100 milionů dolarů (v přepočtu takřka 2,49 miliardy korun). Akcie pak byly vydány při ceně 6,63 dolarů za kus s aktuální hodnotou na trhu pohybující se kolem 192 dolarů, informuje TheVerge.

elon

Přečtěte si takéElon Musk potvrdil, že raketa SpaceX, která úspěšně přistála na zemi, může znovu letět do vesmíru!Elon Musk potvrdil, že raketa SpaceX, která úspěšně přistála na zemi, může znovu letět do vesmíru!

Asi se ale všichni shodneme, když prohlásíme, že Musk si kredibilitu u veřejnosti budovat moc nemusí. I když panují různé dohady o tom, jak se do svých nejúspěšnějších firem dostal a zároveň nejrůznější zprávy o jeho chování k zaměstnancům a spoluzakladatelům, nemůže mu nikdo upřít jeho neuvěřitelný drive a snahu o revoluci na trzích, které do té doby víceméně stagnovaly.

Tak jako tak má Musk momentálně v Tesla Motors přes 29 milionů akcií, které ho drží na 22% podílu, s možností získání dalších takřka 2,8 milionů kusů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym