Deezer chce zaútočit na Spotify a Apple Music s novou investicí ve výši 110 milionů dolarů

Michal BenatzkyMichal Benatzky

deezer
0Zobrazit komentáře

Krátce poté, co před třemi měsíci odvolala hudebně streamovací služba Deezer svůj plán získat nové investice skrze vstup na burzu, vyvstalo ohledně budoucího vývoje této pařížské společnosti mnoho otazníků. Deezer to totiž v odvětví, ve kterém vládne zejména Spotify a o své místo na slunci bojuje také půl roku starý Apple Music rozhodně nemá lehké.

Nová investice ve výši 110 milionů dolarů, v přepočtu asi 2,7 miliardy korun, kterou do společnosti vložili její partneři podle CEO Deezeru Hans-Holgera Albrechta rozhodně zbytečná není. Podle něj totiž toto odvětví i navzdory dominanci švédského Spotify ještě stále čeká silný růst, což znamená, že Deezer má pořád šanci si své postavení na trhu uhájit.

Snímek obrazovky 2016-01-18 v 17.54.04

Přečtěte si takéRaketa SpaceX se neúspěšně pokusila přistát na moři (video)Raketa SpaceX se neúspěšně pokusila přistát na moři (video)

Albrecht nastoupil na svou pozici v loňském roce jen několik měsíců předtím, než svou streamovací službu představil americký gigant Apple. Nový výkonný ředitel tak musel sledovat, jak se okruh uživatelů jednoho z průkopníků tohoto odvětví postupně zmenšuje.

Bez peněz získaných veřejnou nabídkou akcií se tak musel Deezer obrátit zpět ke svým investorům a partnerům. Jedním z investorů se stal například francouzský mobilní operátor Orange a právě toto partnerství tak nabízí prostor, přes který se může Deezer vrátit opět k růstu.

deezer

zdroj: VentureBeat

Diskuze (0)

Novinka

Anonym