Apple pro budoucí iPhony testuje technologii 100 krát rychlejší než běžná Wi-Fi

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone
0Zobrazit komentáře

Podle několika řádků, které byly nalezeny v kódu operačního systému iOS 9.1 testuje Apple technologii, která by v mobilních zařízeních budoucnosti jednou mohla zcela vytěsnit dnešní standard jménem Wi-Fi. Začátek revoluce s označením Li-Fi odstartoval profesor univerzity v Edinburghu Harald Haas a od té doby se ve výzkumu ultrarychlého internetu předhánějí nejmocnější technologické společnosti světa.

Li-Fi je podle svého vynálezce až 100 krát rychlejší než dnes běžná Wi-Fi, což konkrétně znamená přenosové rychlosti až 224 gigabitů za sekundu. Této neuvěřitelné rychlosti Li-Fi dosahuje díky tomu, že ke svému přenosu využívá světelné spektrum.

ehang6

Přečtěte si takéEhang 184: autonomní dron, který vás přepraví do libovolné destinaceEhang 184: autonomní dron, který vás přepraví do libovolné destinace

Ale zpět k Applu. Podle serveru Tech Insider totiž gigant Cupertina patří také do klubu těch, kteří s touto revoluční technologií koketují. K odhalení Applu přitom stačila jen zdánlivá maličkost. Jak už bylo řečeno, experimenty s novým druhém bezdrátového přenosu totiž prozradil kód v iOS 9.1.

kod

Samozřejmě není jasné, kdy se iPhonu s podporou Li-Fi dočkáme. A to také vzhledem k tomu, že v současné době tato technologie ještě v reálném světě dostupná není. Výrobci mobilní elektroniky navíc budou muset před reálným nasazením čelit několika problémům. Signál by totiž mohlo deformovat například okolní světlo.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym