Adobe představilo nový nástroj, který vám umožní si na pár kliků vytvořit vymazlené webové stránky

adobe2
0Zobrazit komentáře

Adobe, jakožto jednička na poli převážně grafického softwaru a k tomu navazujících služeb se tento rok opravdu činí. Nejdříve oznámilo, že v prvním kvartálu 2016 spustí nový nástroj s názvem Project Comet, který měl z velké části na starosti českých designer a nyní senior product manager, Tom Krcha, fungující v San Franciscu.

A nyní vypouští další službu, která dostala název Adobe Portfolio. Jak už pojmenování napovídá, půjde především o tvorbu vlastního portfolia, neboli webu k prezentaci svojí práce – a to na základě několika předpřipravených základních layoutů, které se umí propojit s vaším účtem na platformě Behance, kam dnes většina designerů nahrává své práce a kterou si Adobe koupil v roce 2012.

tom-krcha

Přečtěte si takéNovinka od Adobe, kterou vytvořil český designer Tom Krcha, kompletně změní způsob tvorby designuNovinka od Adobe, kterou vytvořil český designer Tom Krcha, kompletně změní způsob tvorby designu

To vše navíc zcela zdarma pro předplatitele služby Creative Cloud, díky které si za fixní měsíční paušál lze předplatit jednu nebo i více aplikací najednou, se všemi navazujícími službami. Kromě přístupu do nástroje pro tvorbu celého, responsivního webu, lze využívat tisíce fontů z Typekit, další služby Adobe, která za jednu cenu zpřístupňuje komerční využití celé řady písem.

Mezi největšího konkurenta v této oblasti se proti Adobe staví jednoznačně Squarespace, který funguje na poli tvorby internetových stránek z předpřipravených šablon už takřka 12 let. Ten se naopak ale zaměřuje spíše na segment bloggerů, restauratérů a dalších okrajových témat.

ad

Foto: Adobe

Diskuze (0)

Novinka

Anonym