Tim Cook odhalil detaily o výstavbě kampusu, který by měl stát přes 5 miliard dolarů

apple-space
0Zobrazit komentáře

Už na příští rok se chystá v zákulisí Applu něco velkého. Něco, co pravděpodobně na dlouhou dobu výrazně změní aktuální podobu kalifornského Cupertina, kde bije srdce jedné z nejbohatších technologických firem světa. Ta to dává najevo ale i příjemným způsobem, protože projekt o kterém je řeč, částečně posune kupředu i místní životní prostředí.

Nové sídlo, které má kruhovitý, až mimozemský tvar, představil blíže ve včerejším pořadu 60 minutes přímo CEO Applu, Tim Cook, který na něm pracuje společně s Johnem Ivem, který měl na starosti design většiny zásadních produktů firmy, a s bezmála 3500 zaměstnanci, kteří mají za úkol nový kampus dokončit v druhé polovině příštího roku.

china-2

Přečtěte si takéTenhle čínský gigant chystá v příštím roce investice za v přepočtu jeden bilion korunTenhle čínský gigant chystá v příštím roce investice za v přepočtu jeden bilion korun

Budova se rozkládá na více než 260 tisících metrech čtverečních a pojme minimálně 13 tisíc zaměstnanců. Kromě kruhového designu je tu samozřejmě i další specifikum, a to je speciální, zakřivené okno, které je kolem budovy tvořeno 3000 pláty skla, což z něj tvoří největší takový kus na světě. Zároveň Apple přislíbil, že bude součástí přes 65 tisíc metrů čtverečních solárních panelů, které by měly vytvořit zhruba tolik energie, kolik bude kampus čerpat.

Nakonec bude kolem budovy i park, ve kterém se vysadí přes 7000 stromů, které by měly nejen dokreslovat příjemné prostředí a zlepšovat ovzduší, ale zároveň plodit ovoce, které se bude nabízet v kafeterii. Tato pohádka by měla Apple přijít bezmála na 5 miliard dolarů, tedy 123,9 miliard korun.

applecampus1
applecampus2
applecampus3
applecampus4
applecampus5
applecampus6
applecampus7

Diskuze (0)

Novinka

Anonym