Rozhořčený uživatel žaluje Apple o 120 milionů korun kvůli nucené aktualizaci iOS

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone
0Zobrazit komentáře

Aktuální vydání operačního systému iOS činí postarší iPhone 4s tak pomalým, že je údajně naprosto nepoužitelný. Rozhořčení uživatelé si proto tuto komplikaci nenechali líbit a vytáhli na Apple s těžkým kalibrem. Podle serveru Apple Insider na společnost podali žalobu, ve které jí žalují o 5 milionů dolarů, v přepočtu tedy asi 120 milionů korun.

Apple totiž podle nich vyvinul nový iOS záměrně tak, aby starší typ iPhonu učinil nepoužitelným a donutil tak uživatele k upgradu na novější generaci. Se žalobou přišel jako první New Yorčan Chaim Lerman. Poté, co se tato zpráva provalila, se ale k Lermanovi začali přidávat další nespokojení uživatelé a vznikla tak hromadná žaloba, ke které se nyní může připojit každý.

danny

Přečtěte si takéČeská značka Danny P. míří do oficiálního amerického obchodu AppluČeská značka Danny P. míří do oficiálního amerického obchodu Applu

Apple přitom letos v létě při představení iOS 9 tvrdil, že systém vyladil speciálně tak, aby bez problému pracoval na starších zařízeních právě jako jsou iPhone 4 nebo iPad 2. Tento krok tak měl uspokojit ty uživatele, kteří stále odmítají přechod na novější typ jablečného smartphonu. Text žaloby ale uvádí, že iPhone se po aktualizaci tak zpomalil, že svým majitelům výrazně komplikuje každodenní život.

Přechod zpět na starší verzi operačního systému Applu navíc není možný, po aktualizaci už totiž změna nelze vrátit zpět.

apple4

foto: faheempatel/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym