Jedna z nejznámějších přepravních aplikací nečekaně končí!

Michal BenatzkyMichal Benatzky

sidecar
0Zobrazit komentáře

Sidecar – společnost, která nabízela náhradu k zavedeným taxislužbám ukončuje v tomto silně konkurenčním prostředí svou činnost. Od svého založení v roce 2012 dokázala jedna z prvních služeb svého druhu postupně získat na investicích až 35 milionů dolarů, v přepočtu 840 milionů korun, přičemž finance tehdy poskytly investiční společnosti jako Avalon Ventures nebo Union Square Ventures.

V tomto rozvíjejícím se byznyse, kde prozatím neohroženě vládne Uber, se přesto rozhodlo vedení společnosti k zítřejšímu dni celý projekt zastavit.

CEO firmy Sunil Paul na svém blogu uvedl, že příčinou krachu je kapitálová nevýhoda. Vedle Uberu, který svou hodnotou nedávno posunul na astronomických 62,5 miliard dolarů (v přepočtu 1,55 bilionu korun) a o poznání menšímu Lyftu s aktuální valuací 4 miliardy dolarů, totiž Sidecar opravdu působil jako drobek s jen nepatrným podílem.

spacex

Přečtěte si takéPodívejte se na úspěšný start a přistání rakety SpaceXPodívejte se na úspěšný start a přistání rakety SpaceX

Podle serveru Geekwire byl právě Sidecar první, kdo přišel s konceptem takzvaného carpoolingu,  kterou dnes Uber využívá ve velkém. Tento průkopník alternativních taxislužeb byl také úspěšný se svou službou rozvozu zboží, ke které využíval už vybudovanou síť řidičů. Ti podle dat z letošního srpna stihli uskutečnit na 200 000 donášek. Kurýrní služba tak v druhé polovině roku v počtu uskutečněných jízd překonala přepravu osob.

side

Foto: Sidecar

Diskuze (0)

Novinka

Anonym