Elon Musk spouští za miliardu dolarů nový projekt z oblasti umělé inteligence

Michal BenatzkyMichal Benatzky

elon
0Zobrazit komentáře

CEO společností Tesla a SpaceX, Elon Musk představil minulý pátek světu svůj další projekt. Tentokrát se však jedná o neziskovou organizaci s názvem OpenAI, která se bude zabývat výzkumem na poli umělé inteligence. Pro svůj záměr se jednomu z nejvýraznějších podnikatelů současnosti také podařilo získat i několik dalších významných jmen ze světa technologií, kteří se společně s Muskem rozhodli do nového projektu investovat rovnou miliardu dolarů.

Jsou jimi například spoluzakladatel pracovní sociální sítě LinkedIn Reid Hoffman, nebo spoluzakladatel platební služby PayPal Peter Thiel. Mezi dalšími osobnostmi, které se budou podílet na chodu organizace je vedle řady vědců například také šéf  Y Combinatoru Sam Altman, ten bude novou nadaci po boku Elona Muska také řídit. Ředitelem výzkumu se pak stane Ilya Sutskever, který v současné době působí v Googlu.

michal

Přečtěte si takéČeský platební startup Twisto.cz získává od společnosti Partners investici ve výši desítek milionů KčČeský platební startup Twisto.cz získává od společnosti Partners investici ve výši desítek milionů Kč

Podle prohlášení, které OpenAI zveřejnilo na svých stránkách se bude organizace zabývat výzkumem umělé inteligence takovým způsobem, který bude pro rozvoj lidstva nejpřínosnější. Právě kvůli tomu je celý projekt už od začátku koncipován jako neziskový. Tlak na co nejvyšší profit by totiž přirozeně potlačoval záměry vyvíjet technologie, které by co nejvíce usnadňovaly život lidstvu.

Organizace se také zavázala k okamžitému publikování veškerých zjištěných závěrů nebo zaregistrovaných patentů široké veřejnosti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym