Díky tomuhle startupu si můžete vytvořit vlastní hudbu pomocí umělé inteligence

jukedeck2
0Zobrazit komentáře

Pokud jste někdy vytvářeli vlastní, rozumně vypadající video, ať už pro propagaci svého produktu nebo něco jiného, víte, že výběr hudby, která by se v něm dala využít je značně omezený a i přes svojí omezenost stojí spoustu peněz. Představa, že si za jednotnou cenu můžete vytvořit neomezeně skladeb, které jsou tvořeny zcela automaticky pomocí umělé inteligence, je bláhová.

A nebo není? Jukedeck, startup, který vyhrál letošní TechCrunch Distrupt v Londýně je totiž jiného názoru. Dokáže díky speciálnímu algoritmu vytvořit hudbu přesně podle nálady a potřeb uživatele – stačí, když si vyberete, jak se u skladby chcete cítit, jaké má mít tempo, styl a délku, a dostanete před sebe něco, co ještě nikdo předtím neslyšel.

cdn77-new-website

Přečtěte si takéČeské CDN77 spouští jako první na světě další novinku, související s SSL certifikátyČeské CDN77 spouští jako první na světě další novinku, související s SSL certifikáty

Prvních 5 skladeb za měsíc je v rámci členství zdarma, poté za každou další platíte 6,99 dolarů – to platí pro firmy, které mají méně než 10 zaměstnanců. Pokud tohle číslo překračují, jsou nuceni za každý download platit 21,99 dolarů pro jakékoliv komerční i nekomerční využití. Koupit si pak skladbu úplně a vlastnit na ní výhradní práva i pro přeprodej apod. je zpoplatněno 199 dolary.

Jukedeck dostal na první rozvoj po realizaci základního konceptu přes 625 tisíc liber, tedy 23,2 milionů korun od Cambridge Innovation Capital a Cambridge Enterprice. Od několika dalších partnerů později 2 miliony liber, přibližně 74,5 milionů korun. Podle mnoha zdrojů, včetně TechCrunch jako takového, jde prý o jeden z nejzajímavějších startupů tohoto roku.

jukedeck3

Protože pokud si představíme trh, na kterém si například tvůrci videí musí lámat hlavu, jakou z milionů skladeb z online knihoven si vyberou, pak jí editovat, aby perfektně seděla délka a styl – je to trh, na kterém leží stovky milionů dolarů ročně a který chce Jukedeck ovládnout. Jejich jediná srovnatelná konkurence je AthTek Digiband, což je program, který je schopný vytvořit podobný výsledek, ale jen za pomoci složitějšího nastavování ze strany uživatele.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym