České CDN77 spouští jako první na světě další novinku, související s SSL certifikáty

cdn77-new-website
0Zobrazit komentáře

Projekt Zdeňka Cendry, který dokáže díky CDN, nebo-li síti serverů různě rozmístěných po světě zrychlit distribuci obsahu, CDN77.com, rapidně roste a vypouští další novinky. Nedávno třeba věc, která dokáže několikanásobně zrychlit načítání webů pomocí nového HTTP/2 protokolu. Dnes spouštěná novinka zase naopak souvisí s bezpečností, přesněji SSL certifikáty.

Podle slov Cendry by měli jako první na světě nabízet vytvoření validního SSL certifikátu u domény na jedno kliknutí. Služba funguje ve spolupráci s novinkou iniciativy Let’s Encrypt a IdenTrust, která jde dnes do beta testování, díky čemuž jí může CDN77 nabízet již dnes, zhruba po 19 hodině svým zákazníkům. Celou funkčnost si navíc můžete zkusit na testovací demoverzi online.

Screen Shot 2015-08-21 at 11.41.58

Přečtěte si takéCDN77 Zdeňka Cendry jako první na světě spouští protokol, který několikanásobně zrychlí načítání obsahu webuCDN77 Zdeňka Cendry jako první na světě spouští protokol, který několikanásobně zrychlí načítání obsahu webu

Pro zákazníky je to skvělá zpráva i z toho pohledu, že ročně ušetří mimo času i nižší stovky dolarů za běžný certifikát, protože by tahle novinka měla být pro klienty zcela zdarma. Žádosti jsou pak odbavovány automaticky skrze API, takže je možné v ideálním případě mít nasazený SSL certifikát již během několika sekund.

CDN77 má mimo to plné ruce práce s přípravou firmy na zvládnutí vyššího trafficu. Momentálně se pohybují na hranici 500 Gbps za všechny svoje služby a po upgradu, který by měl přijít ke konci prvního čtvrtletí příštího roku se zvedne kacapita až na 1 Tbps, tedy dvojnásobek, který bude muset zvládat aktuální potřeby jak CDN77, tak SuperHostingu nebo 10Gbps.io.

int_3

Server CDN77 v Los Angeles

Diskuze (0)

Novinka

Anonym