Apple chystá čtyřpalcový iPhone

Michal BenatzkyMichal Benatzky

iphone
0Zobrazit komentáře

Uznávaný analytik Ming Chi Kuo, jehož prognózy ohledně produktů společnosti Apple se ve většině případů zatím opravdu vyplnily, potvrdil dlouho kolující spekulaci, podle které chystá americký technologický gigant uvedení telefonu cenově dostupnějšího než současné modely 6s/Plus. Návrat low-endového iPhonu přinese ještě jeden comeback, po dvou letech totiž bude Apple opět prodávat kompaktní smartphone.

Čtyřpalcové modely s číselným označením „5“ mají totiž v dnešním světě mobilních obrů stále ještě mnoho příznivců, kteří díky sympatickým rozměrům svého iPhonu stále odmítli upgradovat na novější model 6, případně 6s.

bill1

Přečtěte si takéBill Gates potvrdil obří investici do obnovitelných energií. Spoluúčast ostatních je ohromujícíBill Gates potvrdil obří investici do obnovitelných energií. Spoluúčast ostatních je ohromující

Na rozdíl od dva roky starého iPhonu 5c, který se musel spokojit pouze s plastovým šasi, bude jeho o číslo vyšší nástupce zabalen do kovu. Základ hardwaru by měl poté podle portálu Business Insider tvořit vysloužilý iPhone 5s, o výkon ale nouze nebude. Elektronickým srdcem iPhonu 6c se totiž stane současná řada procesorů A9, které najdeme i v plnokrevných iPhonech.

Design by se také měl přibližovat spíše aktuální vlajkové lodi, oproti ni se ale v levnějším modelu nedočkáme funkce 3D Touch. Zde je ale logické, že toto eso v rukávu si Apple nechává pouze pro své prestižnější smartphony. Z řady 5s si chystaný telefon ponechá také 8 megapixelový fotoaparát. Na druhou stranu se ale skrze NFC dočkáme podpory Apple Pay.

iPhone 6c by měl být představen v průběhu ledna příštího roku, do prodeje se pak dostane o měsíc později s cenou mezi 400-500 dolary.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym