Airbnb potvrzuje obří investici, která posunula jeho valuaci na 25 miliard dolarů

airbnb_san_francisco_5
0Zobrazit komentáře

Před několika týdny jsme informovali o tom, že Airbnb získalo přes 100 milionů dolarů, které slouží k dalšímu rozvoji, ale nijak se nepromítnou do výsledné valuace. Naopak v červnu tohoto roku se neoficiálně spekulovalo o tom, že Airbnb nabírá přes 1,5 miliardy dolarů od několika předních investorů. To se včera poprvé oficiálně potvrdilo, díky odeslaným dokumentům pro SEC.

V nich Airbnb zmiňuje, že se finančně rozšířilo o částku 1 449 932 904 dolarů, což je přes 35,9 miliard korun a právě díky tomuto kroku se jeho valuace hnula až za hranici 25,5 miliard dolarů, což řadí podle WSJ Airbnb na třetí místo mezi nejhodnotnějšími startupy, hned po Uberu, který minulý týden získal další 2,1 miliardy dolarů, nebo Xiaomi, asijské konkurenci Applu.

michal

Přečtěte si takéČeský platební startup Twisto.cz získává od společnosti Partners investici ve výši desítek milionů KčČeský platební startup Twisto.cz získává od společnosti Partners investici ve výši desítek milionů Kč

Veškeré finance by měly putovat na rozšíření působnosti v zahraničí a na vyvážení legální stránky věci, která v posledních 2 letech utrpěla spoustu trhlin. Proti Airbnb navíc stojí pevná konkurence, v podobě skupiny Expedia, která si mimo jiné nedávno pořídila za 3,9 miliard klíčového konkurenta Airbnb – Homeaway.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym