Snapchat v posledních měsících roste naprosto neuvěřitelným tempem

Michal PtáčekMichal Ptáček

spiegel

Spoluzakladatel Snapchatu, Evan Spiegel.

0Zobrazit komentáře

Snapchat, který je mezi teenagery považován za jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí, opět dokazuje, že velcí hráči jako Twitter nebo Facebook, s ním musí stále více počítat. Tato aplikace, která se proslavila sdílením fotek, které se po několika vteřinách sami smažou, i díky schopnostem svého CEO Evana Spiegela, totiž roste opravdu ďábelským tempem a to i v ohledech, kde to na první pohled nemusí být tolik patrné.

Jedním z nich je i video, které je na internetu stále důležitějším komunikačním nástrojem a tak se jednotlivé sociální sítě předhánějí v tom, kdo z nich si z tohoto lukrativního koláče ukrojí větší díl.

miton2

Přečtěte si takéInvestiční skupina Miton vkládá peníze do českého nanotechnologického projektuInvestiční skupina Miton vkládá peníze do českého nanotechnologického projektu

Snapchat vs Facebook

A pokud se zaměříme na posledních 6 měsíců, vyjde nám jako jasný vítěz právě Snapchat. Aplikace totiž za toto období vyrostla přibližně trojnásobně a podle posledních údajů denně od svých uživatelů zaznamená 6 miliard zhlédnutí videí, což je jen o 2 miliardy méně, než čísla, kterými se může v tomto ohledu pochlubit Facebook.

Je to tak jen další důkaz toho, že se Snapchatem je potřeba opravdu počítat, což mimochodem potvrzují i plány tvůrců, kteří by s aplikací rádi brzo zamířili na burzu. Hodnota aplikace se jinak momentálně odhaduje na přibližně 16 miliard dolarů.

snapchat

foto: AdamPrzezdziek/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym