Podívejte se, jak revoluční autopilot v Tesle zachránil řidiče od bouračky (video)

Michal PtáčekMichal Ptáček

Preview Day Two At The 2014 Paris Motor Show

The driver’s electronic dashboard sits illuminated inside a Tesla Model S automobile, produced by Tesla Motors Inc., at the Paris Motor Show on the final preview day in Paris, France, on Friday, Oct. 3, 2014. The show, also known as Mondial de L’Automobile, runs from Oct. 4 through Oct. 19 and showcases 250 automobile manufacturers from 18 countries. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

0Zobrazit komentáře

Jsou to zhruba dva týdny, co americký výrobce elektromobilů Tesla vypustil do světa formou upgradu svého autopilota, který je díky zabudovaným senzorům, kamerám a radarům, schopen auto ovládat v podstatě bez zásahu řidiče. Od té doby se samozřejmě na internetu neustále začínají objevovat nová a nová videa nadšených majitelů, zachycují tuto inovativní funkci v praxi.

tesla-h

Přečtěte si takéPodívejte se, jak funguje revoluční autopilot v elektromobilu Tesla Model S (video)Podívejte se, jak funguje revoluční autopilot v elektromobilu Tesla Model S (video)

A některá z nich dokazují, že autopilot bude i důležitým bezpečnostním prvkem budoucnosti. Řidič Uberu a zároveň majitel Tesly Model S P85D Jon Hall, totiž na Youtube zveřejnil video, které ukazuje, jak ho autopilot zachránil od bouračky.

Podle jeho popisu jel se svým vozem zhruba rychlostí 45 mil za hodinu, když se před ním z ničeho nic objevilo protijedoucí vozidlo, snažící se prudce odbočit doleva. Autopilot v Tesle však hrozící nebezpečí rychle rozpoznal a co nejrychleji zabrzdil, čímž tak Halla zachránil téměř od jistého střetu…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym