Jeden z největších konkurentů Spotify a Apple Music zkrachoval. Odkoupí ho Pandora

rdio
0Zobrazit komentáře

Streaming hudby a filmů je tvrdá hra – přesvědčil se o tom i obr jako Netflix, který musel díky zvyšujícím se nákladům nedávno zvýšit ceny svého měsíčního předplatného, stejně jako Spotify nebo Apple Music, které v záplavě konkurence musí neustále pumpovat další peníze do vývoje a do rozšiřování nabídky hudby. Jenže tihle hráči s takovým pumpováním problémy nemají.

Kdežto jedna z vůbec prvních opravdu uživatelsky příjemných streaming služeb s názvem Rdio, která přišla těsně po Spotify, takový nápor nezvládla. I přes 125 milionů dolarů od investorů nedokázala zastavit konec, který byl po letech stagnace očekáván. Nasvědčoval tomu i fakt, že prodloužila možnost poslechu zdarma na PC až na 6 měsíců a snížila nejlevnější měsíční plán na necelé 4 dolary, tedy ani ne 100 Kč.

chronos1

Přečtěte si takéTahle vychytávka udělá z vašich běžných hodinek za pár korun chytré zařízeníTahle vychytávka udělá z vašich běžných hodinek za pár korun chytré zařízení

V rámci chystaného uzavření, které bylo včera oficiálně oznámeno a naplánováno na budoucí týdny, byla zároveň ohlášena akvizice většiny technologií, které Rdio používalo, a které směřují do rukou dalšího streaming hráče Pandora za celkovou cenu 75 milionů dolarů v hotovosti, v přepočtu asi 1,9 miliard korun. Novinky by se měly ale prý projevit až v druhé polovině příštího roku.

Pandora se totiž dostala do potíží s licencováním obsahu, který nyní není dostupný ve většině států mimo USA a Kanadu, takže potřebovala získat zbraň, prostřednictvím které může s legislativou bojovat. Zároveň se bude snažit přetáhnout i klíčové talenty, kteří mají nebo měli Rdio na starosti. Částečný vývoj v Rdio bude ještě několik týdnů pokračovat a pak se služba plynule ukončí.

Je to už druhá větší akvizice, kterou Pandora v poslední době realizovala. V říjnu ohlásila nákup startupu Ticketfly, který si pořídila za 450 milionů dolarů, tedy 11,4 miliardy korun. Ticketfly slouží k jednoduchému nákupu lístků na živé koncerty.

Foto: Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym