Hackeři se nabourali do iOS 9 a dostali za to odměnu v přepočtu 24 milionů korun

Michal BenatzkyMichal Benatzky

coffee-apple-iphone-desk
0Zobrazit komentáře

Letos v září, hned několik dní po představení iOS 9, zveřejnila společnost Zerodium, která se zabývá vývojem bezpečnostního softwaru, velmi zajímavou výzvu. V zájmů zvýšení bezpečnosti tehdy zbrusu nové verze tohoto operačního systému, nabídla komukoliv, kdo dokáže iOS 9 nabourat jeden milion dolarů (v přepočtu asi 24 milionů korun).

Podmínkou bylo pouze to, že hacknutí musí být provedeno na dálku a hacker musí být schopen zařízení i takto vzdáleně ovládat. Cílem útoku potom mohl být jakýkoliv iPhone nebo iPad běžící na aktuálním iOS.

nestpick

Přečtěte si takéČeský Enern se připojil k investici ve výši 270 milionů korun do německého startupuČeský Enern se připojil k investici ve výši 270 milionů korun do německého startupu

Ačkoliv je operační systém Applu považován za ten nejbezpečnější, před několika dny firma Zerodium prostřednictvím svého Twitterového účtu informovala, že iOS byl prolomen a úspěšný tým byl odměněn.

Je velmi pravděpodobné, že se tato zpráva dostane také do Applu, který objevenou chybu v příští aktualizaci iOS opraví. Stejně tak se z této bezpečnostní skulinky poučí Zerodium, které je dodavatelem softwarových řešení pro vlády napříč světem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym