f.lux: vynikající aplikace, díky které vás u počítače přestanou bolet oči

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Pokud pracujete dlouho do noci u počítače, pravděpodobně pro vás bolest očí není nic neznámého. Nejlepším řešením pro tento problém je samozřejmě pravidelný odpočinek, případně rovnou vypnutí počítače, ovšem existují i další možnosti, jak tento nepříjemný jev alespoň částečně eliminovat a zároveň zůstat produktivní.

Jednou z nich je používání aplikace f.lux, která v závislosti na denní době místa, kde se momentálně vyskytujete, upravuje barvy monitoru, díky čemuž radikálně zmírňuje únavu a bolest vašich očí.

handy

Přečtěte si takéPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaciPopulární úklidový startup nabírá dalších 50 milionů dolarů a míří k miliardové valuaci

Přes den pravděpodobně žádný výraznější efekt ze strany aplikace nezaznamenáte, ovšem jakmile se v průběhu dne začně snižovat hladina venkovního světla, f.lux se ukáže v plné parádě a začně postupně upravovat barvy vašeho monitoru, které doznají teplejších a na oko příjemnějších tónů. A věřte, že jakmile si na aplikaci během pár dnů zvyknete, nepochopíte, jak jste mohli fungovat bez ní (vyzkoušeno -> ověřeno).

f.lux je jinak k dispozici pro Mac, Windows, Linux a nejnověji také zařízení s iOS, což znamená, že aplikaci můžete bezproblémově používat i na vašem iPhonu nebo iPadu. Stahovat můžete zdarma zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym