Český Enern se připojil k investici ve výši 270 milionů korun do německého startupu

nestpick
0Zobrazit komentáře

Investiční skupina Enern spolu s 2 dalšími investory vložila 11 milionů dolarů, v přepočtu více než 270 milionů korun, do nadějného německého startupu, který jednoduše zprostředkovává dlouhodobé pronájmy. Kromě Enernu se v Series A objevilo například i Rocket Internet vlastnící Delivery Hero, které v průběhu roku koupilo české Damejidlo.cz a Jidloted.cz a skupina Mangrove Capital Partners, které má v portfoliu například Skype nebo Wix.

Oním berlínským startupem je Nestpick, který vznikl v roce 2014 a jen za minulý rok zprostředkoval dlouhodobé pronájmy v částce 16 milionů eur, tedy asi 433 milionů korun. Aktuálně má v nabídce na 21 tisíc nemovitostí v 8 zemích a 35 městech. Peníze získané investicí by rád startup použil na expanzi do dalších částí světa. Výborně se mu začalo dařit například v Austrálii.

cupr

Přečtěte si takéTomáš Čupr vstupuje jako partner do investiční skupiny EnernTomáš Čupr vstupuje jako partner do investiční skupiny Enern

Zakladatelem Nestpicku je Fabian Dudek, který v něm stále působí jako CEO. Naopak Enern do Berlína investoval poprvé, v souvislosti s chystanou expanzí do Evropy a otevřením nového fondu, který bude mít v palebné síle více než 50 milionů eur.

Pavel Mucha, partner Enernu pak komentuje novinku slovy:

„Nejen v Česku je sjednávání pronájmů velmi bolestivý a netransparentní proces, a to jak pro nájemníka, tak majitele nemovitosti. Nestpick chce tento proces zcela přenést do online, a tím ušetřit nervy, čas i peníze oběma stranám realitní transakce. Jako Enern dlouhodobě investujeme do služeb, které mají velký potenciál zlepšit kvalitu života lidí, a Nestpick za takovou vizí jasně jde.”

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym