Bill Gates potvrdil obří investici do obnovitelných energií. Spoluúčast ostatních je ohromující

Michal BenatzkyMichal Benatzky

bill1
0Zobrazit komentáře

Včera jsme vás informovali o záměru zakladatele Microsoftu Billa Gatese investovat spolu s dalšími významnými jmény světového byznysu miliardy dolarů do výzkumu zdrojů obnovitelných energií. A před několika okamžiky se tento přelomový projekt stal opravdu skutečností.

Breakthrough Energy Coalition, je nakonec větším překvapením, než mnozí čekali. Do nově vzniklé výzvy totiž po boku Billa Gatese vloží své peníze takové celebrity světového byznysu jako je zakladatel Facebooku Mark Zuckenberg, CEO Amazonu Jeff Bezos, šéf čínského internetového gigantu Alibaba Jack Ma nebo ředitelka skupina HP Meg Whitmanová. Na kompletní seznam spolupracujících investorů se můžete podívat zde.

g-ro3

Přečtěte si takéTenhle kufr s unikátní patentovanou technologií už v kampani vybral 41 milionů korunTenhle kufr s unikátní patentovanou technologií už v kampani vybral 41 milionů korun

Podle hlavy celého projektu – Billa Gatese, se bude právě zrozený fond věnovat zejména výzkumu „čistých“ energií a pomocí společnostem tyto obnovitelné zdroje zavádět do praxe. Breakthrough Energy Coalition na svých webových stránkách poté uvádí, že se bude věnovat rozšíření volně dostupné energie, která je spolehlivá, dostupná a která během výroby neprodukuje žádné uhlíkové emise.

„Priscilla a já jsme se rozhodli připojit k Billu Gatesovi a jeho Breakthrough Energy Coalition, který bude investovat do čistých zdrojů energie. Vyřešení problému s čistou energií je stěžejní částí úkolu pro vybudování lepšího světa. Bez jeho splnění se nebudeme schopni postavit dalším výzvám, jako například vzdělávání a propojování světa, ne, pokud nebudeme mít bezpečnou energii a stabilní klima. Současný pokrok je v tomto ohledu příliš pomalý a současný systém navíc ani podobné inovace nepodporuje.“ Napsal Mark Zuckenberg na zeď sociální sítě, kterou založil.

Přelomový projekt byl dnes oznámen na konferenci o změně klimatu, kterou pořádá OSN. Od summitu se očekává, že přinese novou koncepci boje proti změnách klimatu. Ty způsobuje stále zvyšující se množství vypouštěných emisí. A to zejména kvůli stále rostoucí Číně, která emise skleníkových plynů na svém území neustále zvyšuje. Příkladem tak jdou pouze země evropské unie, které jako jedny z mála zemí světa s předstihem plní závazky dané Kjótským protokolem.

Priscilla and I are joining Bill Gates in launching the Breakthrough Energy Coalition to invest in new clean energy…

Posted by Mark Zuckerberg on 29. listopad 2015

I’m heading to Paris today to join nearly 200 countries for a global conference on climate change. It’s an opportunity…

Posted by President Obama on 29. listopad 2015

foto: Mark Zuckerberg Facebook

Diskuze (0)

Novinka

Anonym