Microsoft se společně s Volvem pustil do vývoje vlastního chytrého auta

Michal BenatzkyMichal Benatzky

volvo
0Zobrazit komentáře

Google své autonomní vozítko testuje na amerických silnicích už nějakou dobu, Apple sice ve svém vývoji tak daleko není, ale o automobilu s nakousnutým jablkem ve znaku už se také spekuluje řadu měsíců. A nyní se k velké počítačové trojce přidává i poslední hráč. Na rozdíl od ostatních se ale Microsoft nepouští do extrémně nákladného vývoje na vlastní triko, jelikož se rozhodl spojit se švédskou automobilkou Volvo.

„Zkoumáme různé způsoby možné spolupráce. Pokud se zaměříme na autonomní automobily, konektivitu a nákupní proces nového automobilu, je jasné, že technologie v tomto ohledu kompletně změní náš způsob života“ řekl k nové zprávě viceprezident Volva pro prodej Björn Annwall.

Server Cult of Mac pak také spekuluje o možném zapojení chystaných brýlí Microsoft Hololens, které by řidičům budoucího vozidla umožnily během jízdy například nakupovat nebo brouzdat po internetu.

apple

Přečtěte si takéSamořiditelná auta od Applu jsou blíže, než si myslímeSamořiditelná auta od Applu jsou blíže, než si myslíme

Počátkem tohoto týdne odhalilo Volvo svou vizi budoucnosti s názvem Concept 26, nabízí se tak možnost, že právě tento koncept se stane základem pro vyvíjený chytrý automobil. Concept 26 totiž ukazuje pouze vizi Volva o uspořádaní interiérů u budoucích vozů, kde dominují hlavně rozměrné obrazovky.

Začíná být tedy čím dál tím více zřejmé, že celý automobilový průmysl začíná procházet podstatnou změnou a to zejména díky stále většímu propojování s technologickými giganty. Někteří, jak už bylo řečeno se do vývoje vlastního automobilu vydali na vlastní pěst.

Například Tim Cook nedávno podle deníku Wall Street Journal navýšil svůj tým zodpovědný za vývoj vlastního vozidla trojnásobně až na 1800 pracovníků.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym