Uber plánuje další investici a stane se tak definitivně nejhodnotnějším startupem v historii

Uber_Drive_Blog_Header
0Zobrazit komentáře

Momentální hodnota Uberu se ustálila na 50 miliardách dolarů, což je podobné číslo, kterého dosáhl Facebook ještě předtím, než se svými akciemi vystoupil veřejně a stal se z něj korporátní obr. Uber ale určitě nespí, po tom, co minulý měsíc získal 1,2 miliardy dolarů pro svojí odnož Uber China ve spolupráci s Baidu, obdrží pravděpodobně již velmi brzy další kapitál.

Po poslední, ani ne 3 měsíce staré investici, by se měla s částkou převyšující 1 miliardu dolarů posunout valuace společnosti na neuvěřitelných 60-70 miliard dolarů, v přepočtu tedy mezi 1,4 – 1,7 biliony korun. Uber zatím nové kolo oficiálně nepotvrdil, ale tvrdí to zdroje blízké NY Times.

Screen Shot 2015-09-23 at 20.57.10

Přečtěte si takéTaxi gigant Uber spouští novou službu, která značně vylepší dopravní situaci ve velkých městechTaxi gigant Uber spouští novou službu, která značně vylepší dopravní situaci ve velkých městech

Zároveň Travis Kalanick, CEO Uberu tvrdí, že IPO, nebo-li veřejnou nabídku akcií zvažují dosti obezřetně a určitě to není v plánech pro příští rok. Trend se obrací, zatímco dříve bylo nejvyšším cílem právě IPO, dnes je mezi nejbohatšími startupy s privátním financováním více než 140 společností, které dokázaly překročit hodnotu 1 miliardy dolarů.

Nové finance by měly jít na pokrytí dalších trhů a válku s legislativou, která Uber v mnoha městech zatím stále drtí. Uber momentálně funguje již v 300 městech a 63 zemích. Nejsilnějším samostatným trhem je podle všeho Čína, která tvoří přes 30% všech objednávek – zároveň je to ale trh, do kterého bude potřeba investovat ještě spoustu nového kapitálu v boji proti konkurenci.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym