Tesla představila svojí poslední novinku. Nadupané SUV na bázi sedanového modelu

section-hero
0Zobrazit komentáře

Už několik let se považuje zatím nejprodávanější model Tesly s označením Model S za nejlepší auto poháněné elektřinou v historii. A svůj titul si díky specifikaci a relativně příjemné ceně bezesporu zaslouží. Nyní ale přichází zásadní novinka, s kterou společnost otálela několik let – první sériově vyráběné SUV s dojezdem až 413 kilometrů na jedno nabití a s výkonem až 762 koní se zrychlením z 0 na 100 za 3,2 sekund.

Před 2 dny ho oficiálně představil CEO Tesly, Elon Musk, v domovském Fremontu v Kalifornii. Podle předběžných testů jde o nejbezpečnější SUV, které je kromě ďábelského výkonu a zajímavého křídlového otevírání dveří, vybaveno i řadou bezpečnostních prvků, včetně částečného autonomního řízení, parkovacích senzorů nebo hlídání mrtvého úhlu.

8765031426_9468a52df9_k

Přečtěte si takéNeuvěřitelný pohled do života a geniální mysli Elona Muska, který stojí za úspěchem Tesly a SpaceXNeuvěřitelný pohled do života a geniální mysli Elona Muska, který stojí za úspěchem Tesly a SpaceX

Nový model je již nyní možné rezervovat ve dvou výkonostních verzích za rezervační poplatek 5000 dolarů. Základní verze s pohonem všech čtyř kol, výkonem 518 koní a zrychlením za 4,8 sekund se bude prodávat zhruba za 132 tisíc dolarů, přibližně 3,2 milionů korun.

Silnější verze s označením P90D bude o 10 tisíc dolarů dražší, ale nabídne mód Ludicrous, díky kterému zrychlí o 1,6 sekund rychleji a disponuje obecně o skoro třetinu vyšším výkonem. V obou je pak k dispozici standardní výbava a nově i panoramatická prosklená střecha. Kupujete?

section-exterior-profile
section-interior-primary-black
section-exterior-primary-wings-open-front-view
section-allwheel

Foto: Tesla Motors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym