Tesla již za pár dní vydá nejzásadnější update ve své historii. Co bude nakonec součástí?

Screen Shot 2015-10-12 at 00.48.15
0Zobrazit komentáře

Ještě před několika lety by si většina lidí při představě, že se auto na dálku samo upgraduje a dokonce změní design uživatelského rozhraní, řekla, že je to jako vize z hodně vzdálené budoucnosti. Geniální podnikatel a miliardář Elon Musk ale přesně do tohoto stavu dovedl svoje společnost Tesla Motors, která vyrábí pravděpodobně nejdokonalejší elektromobily současnosti.

Po nedávném oznámení oficiálního prodeje prvního SUV pod značkou Model X, by se měl přesně ve čtvrtek tento týden dostat ke všem zákazníkům globálně nový update, který Tesle dodá úplně nový rozměr. Obsahovat totiž bude všechny prozatím schválené funkce pro autonomní řízení – poloautomatické parkování, hlídání jízdních pruhů a zatáčení a několik dalších asistentů.

porsche-1

Přečtěte si takéPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model SPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model S

Další funkce zůstávají zatím utajeny, nicméně nyní již plně připravené, ale zatím neschválené možnosti, jako plně automatické parkování, kompletní autopilot bez nutnosti hlídání vozovky nebo tzv. „valet parking“, by se měly objevit v nejbližších letech.

To vše je možné díky 12 precizním senzorům, speciálnímu radaru a přední kameře, která dokáže mimo sledování vozovky i rozpoznávat dopravní značky. Kromě všeho se dočká zásadního vylepšení i celé uživatelské rozhraní, které bude jednoduše vyměněno instalací čtvrtečního updatu ve verzi 7.

Mimochodem právě možnost vylepšení výkonu, aktivace nových služeb nebo řešení problémů na dálku je to hlavní, čím k sobě Tesla láká. Nové autonomní funkce pak budou dostupné těm zákazníkům, kteří si doobjednají příslušený balíček, za cenu 2500 dolarů, asi 59 500 Kč.

Elonovo oznámení oficiálního data:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym