Pražský startup získal přes 9 milionů korun od českých Credo Ventures a Tapmates

0Zobrazit komentáře

Pokud máte web běžící na nejrozšířenějším redakčním systému na světě, WordPressu, možná se vám hodněkrát stalo, že jste se nechtěně při instalování pluginů nebo změně kódu lehce uklepli a celá stránka se najednou rozsypala. Záloha z kdo ví jakého data a možnost zpětného kroku v nedohlednu. Pražský startup VersionPress si na tenhle problém trochu posvítil a dokáže ho eliminovat.

Funguje totiž na principu gitu, kde se verzují veškeré soubory, včetně databází, a mezi kterými je možné listovat, jako v historii prohlížeče. To zajistí, že pokud uděláte nějakou chybu při vývoji, můžete se vrátit kdykoliv zpět na přesný bod, který chcete obnovit. To zaujalo i české Credo Ventures, spolu s 4 dalšími investory, od kterých do startupu putuje 400 tisíc dolarů, v přepočtu asi 9,8 milionů korun.

AquaJar_3

Přečtěte si takéAquaJar: inovativní české akvárko, které na Kickstarteru vybralo už přes půl milionu KčAquaJar: inovativní české akvárko, které na Kickstarteru vybralo už přes půl milionu Kč

Kromě Credo Ventures se mezi investory objevili například i kluci z Tapmates, které založil produktový designér Robin Raszka společně s vývojářem Petrem Reichelem. Podle našich zdrojů většina peněz šla právě od Credo Ventures, další investice už byly minoritní a šlo především o získání dalších mentorů a talentovaných lidí, kteří posunou startup na novou úroveň.

Za VersionPress stojí Borek Bernard, který ho před 2,5 lety založil a stále vede. A protože je projekt v rané fázi, nabízí se za 50 dolarů v rámci Early Access plánu nebo 200 dolarů za plán PRO. Oba obsahují pravidelné aktualizace po dobu jednoho roku a liší se počtem stránek pod jednou licencí.

borekbernard
Vývojář a tvůrce VersionPressu Borek Bernard

ver

Diskuze (0)

Novinka

Anonym