Podle bývalého šéfa Microsoftu bylo investování do Applu to nejšílenější, co kdy Microsoft udělal

Michal BenatzkyMichal Benatzky

6302995233_5d46d846ff_b
0Zobrazit komentáře

V roce 1997 se společnosti Apple těsně po návratu několik let předtím propuštěného zakladatele Steva Jobse nevedlo dobře. Ne příliš známým faktem ale je, kdo tehdy firmě čelící bankrotu pomohl. Tím zachráncem byl totiž dnešní úhlavní nepřítel Applu – Microsoft.

Ten v niž zmíněném roce 1997 investoval do svého rivala 150 milionů dolarů a odvrátil tak krach dnes nejcennější značky světa. Dlouholetý CEO Microsoftu Steve Ballmer se nyní nechal slyšet, že tato investice byla tou nejbláznivější věcí, jakou firma Billa Gatese kdy učinila. Ačkoliv byl Ballmer šéfem Microsoftu úctihodných 14 let, na toto rozhodnutí zásadní vliv neměl. Na post generálního ředitele se totiž dostal až v roce 2000. (Microsoft se poté mimochodem celého svého podílu v Applu v roce 2003 zbavil).

founders

Přečtěte si takéPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korunPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korun

Ačkoliv se Ballmer v dnešních dnech více než technologiím věnuje baseballu, včera se pro agenturu Bloomberg rozpovídal o dnešním postavení Microsoftu. Na otázku ohledně konkurenčního boje s Amazonem Ballmer odpověděl nevybíravým stylem, který se pro něj za léta v čele Microsoftu stal typickým.

Podle něj totiž Amazon není místo, kde byste chtěli pracovat. Toto tvrzení dokládá vlastní zkušeností. Podle něj se totiž většina těch, kdo kvůli práci v Amazonu opustili Microsoft, vrátila do dvou let zpět. Na otázku směřující k Applu už ale Ballmer odpověděl přívětivěji. Přiznal totiž, že firma Tima Cooka odvádí skvělou práci. Rýpnutí nebyl ušetřen ani Google. Podle Steva Ballmera totiž reorganizace společnosti pod holding Alphabet nedává smysl.

foto: wiredphotostream/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym