Japonský gigant Sony kupuje startup s patentovanou technologií pro virtuální realitu

vrr
0Zobrazit komentáře

Boj o technologie ovládající virtuální realitu vrcholí a přední společnosti se snaží předbíhat mezi sebou v rychlosti vývoje a nákupech nadějných startupů a menších společností. Ať už je to Apple, který si jen v průběhu tohoto týdne pořídil dva takové startupy, nebo nyní Sony, které dnes ohlásilo akvizici belgického SoftKinetic.

Japonský gigant si tak pod svá křídla přibral 77 aktuálních zaměstnanců a pokročilou patentovanou technologii detekce rukou a jejich pohybů pro zobrazování a interakci ve virtuální realitě. Pro Sony to byl jasný krok – pro svůj momentálně nejrychleji rostoucí business, vyvíjí systém, který bude spolupracovat s herní konzolí pomocí chytrých brýlí a sluchátek pod označením Morpheus.

apple

Přečtěte si takéApple koupil startup zabývající se umělou inteligencíApple koupil startup zabývající se umělou inteligencí

SoftKinetic si nejenže technologii patentoval, ale zároveň i představil její funkce v jiném oboru – automobilovém průmyslu, kdy pomocí jednoduchých gest může řidič například ovládat hlasitost rádia, zahájit hovor nebo nastavit navigaci.

Cena akvizice je neznámá a Sony potvrdilo v tiskové zprávě, že se finanční výsledky nové společnosti nijak zásadně neprojeví v aktuálním fiskálním roce (do března 2016).

Foto: SoftKinetic

Diskuze (0)

Novinka

Anonym