Další koncept elektrického samořiditelného auta je na světě. Tentokrát s ním přišel Nissan

nissan-driverless-car
0Zobrazit komentáře

Poslední koncepty nových elektrických aut, ať už nedávno představené Porsche nebo vůz od Applu, vypadají, jako bychom žili v budoucnosti, kterou jsme zatím viděli jen ve filmech. Neobvyklé tvary, technologie a vlastnosti, které jsou ale prozatím jen na papíře a které dychtivě očekáváme i v reálném světě. Prakticky se dá říct, že se s elektřinou a autonomním řízením roztrhl pytel.

Aby toho totiž nebylo málo, svojí troškou do mlýna přispěl na japonské konferenci před 2 dny i Nissan, který přestavil svojí novinku, s kterou chce ovládnout trh se samořiditelnými auty, na který je prý připraven vstoupit již v roce 2020. Cílem je vytvořit auto, které bezpečně dopraví pasažéry z bodu A do B, bez toho, aby museli pomyslet na řízení.

STORM electric motorcycle

Přečtěte si takéStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model SStudenti vytvořili elektromotorku, která má stejný dojezd jako Tesla Model S

Nissan by chtěl vytvořit systém tak, že se autopilot co nejvíce bude snažit přizpůsobit stylu řízení svého majitele. Ze začátku tak bude auto v manuálním režimu tak trochu studovat, jak vlastně řidič reaguje a jaké má návyky, a podle toho přizpůsobí svojí jízdu v autonomním módu.

Bližší informace prozatím nejsou k dispozici. Podívat se ale můžete na várku fotek a konceptuálních videí:

nissan-driverless-car-4
nissan-driverless-car-5
nissan-driverless-car-7
nissan-driverless-car-9
nissan-driverless-car-10
nissan-driverless-car-12
nissan-driverless-car
nissan-driverless-car-8
nissan-driverless-car-16
nissan-driverless-car-14
nissan-driverless-car-15
nissan-driverless-car1-3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym