Další důkaz o tom, že díky Applu se v automobilovém průmyslu brzy dočkáme obrovských změn

Michal BenatzkyMichal Benatzky

apple
0Zobrazit komentáře

V posledním měsících se již stalo veřejným tajemstvím, že Apple skutečně pracuje na svém vlastním automobilu. Jednak máme indicii v podobě zběsilého přetahování automobilových mozků napříč všemi značkami. Apple už z automobilek jako Tesla nebo Volkswagen ulovil do svých řad několik desítek, ne-li stovek zkušených inženýrů a manažerů. Včera dokonce jedna malá manufaktura zabývající se výrobou luxusních elektrických motocyklů oznámila bankrot a to z jednoho prostého důvodu.

Podle šéfa společnosti Mission Motors totiž Apple přebral jejich firmě tolik zaměstnanců, že v podstatě není schopná dále fungovat, informuje portál MacRumors. Druhou nápovědou k potvrzení této spekulace, která by v budoucnu mohla automobilový průmysl obrátit na ruby je zveřejňování podezřelých patentů, které úzce souvisí s autonomním řízením nebo elektrickým pohonem.

tesla-h

Přečtěte si takéPodívejte se, jak funguje revoluční autopilot v elektromobilu Tesla Model S (video)Podívejte se, jak funguje revoluční autopilot v elektromobilu Tesla Model S (video)

Když však na toto téma přijde na oficiální úrovni, je Apple, respektive jeho CEO Tim Cook na slovo skoupý. Nyní to ale vypadá, že už se nám i samotný Tim Cook snaží naservírovat předkrm. Na pondělní konferenci pořádané deníkem Wall Street Journal v San Franciscu, se pan Cook totiž rozpovídal o tom, co si o budoucnosti tohoto odvětví myslí.

„V následujících letech se v automobilovém průmyslu dočkáme obrovských změn“, uvedl Cook, aniž by jakkoliv upřesnil zapojení jeho společnosti v této hypotéze.

S trochou představivosti ale můžeme toto tvrzení brát jako dobře promyšlený trailer na vstup velmi důležitého hráče na pole automobilové dopravy. Je logické, že obavy z připravovaného projektu Applu, který údajně dostal pracovní název Titan, uvádějí do rozpaků i průkopníka této oblasti, zakladatele a CEO Tesly, Elona Muska. Ten totiž nedávno s trochou nadsázky řekl, že projektu Titan se v jeho firmě přezdívá hřbitov Tesly.

„Když se podívám na současné automobily, jasně vidím, že software se stává stále důležitější součástí tohoto průmyslu. Auta s autonomním řízením se stanou velmi důležitá.“ Uvedl dále ve své řeči Tim Cook. A jen tím podpořil úvahy, podle kterých bude iCar disponovat funkcí autonomního řízení.

apple-1

foto: Aristomenis Tsirbas/Freelancer

Diskuze (0)

Novinka

Anonym