Brněnský startup Skypicker roste z pohledu tržeb o tisíce procent

Michal BenatzkyMichal Benatzky

skypicker-h
0Zobrazit komentáře

Na dnešek jedna zajímavá zpráva z Brna. Raketově rostoucí brněnský start-up Skypicker.com, který se profiluje jako vyhledávač cenově výhodných letenek, podle posledních čísel, které jsou k dispozici, zaznamenal vzrůst tržeb o neuvěřitelných 2093% oproti minulému roku. Nárůst je znát každý měsíc a podle všeho jen v období od tohoto srpna do září navýšil Skypicker tržby ze 180 milionů na 280 milionů korun v posledním sledovaném měsíci. Průměrný denní obrat pak činí zhruba půl milionu eur. 

oliver

Přečtěte si takéZakladatel startupu Skypicker, Oliver Dlouhý: Budeme se v průběhu příštího roku připravovat na IPOZakladatel startupu Skypicker, Oliver Dlouhý: Budeme se v průběhu příštího roku připravovat na IPO

Na tento fakt má vliv zejména dynamicky se rozvíjející trhy v Asii a Pacifiku. 

„Tamější trhy se rozvíjejí velice dynamicky. Z roku na rok zaznamenaly skokový nárůst nejen v počtu odbavených cestujících, ale také v nabídce možných kombinací letů. V asijsko-pacifickém regionu jsme tak posílili počtem letů i nových aerolinek, abychom dokázali držet krok s poptávkou trhu,” vysvětlil v tiskové zprávě zakladatel společnosti Skypicker, Oliver Dlouhý.

Uvidíme, jak se bude portálu dlouhodobě dařit. V nedávném rozhovoru pro náš server totiž zakladatel Skypickeru Oliver Dlouhý prozradil, že by s projektem brzy rád zamířil na burzu. Tenhle fakt samozřejmě láká i investory, ostatně podle serveru Motejlek.com přidal do této společnosti svůj kapitál například i bývalý ředitel ČEZ, Martin Roman. Tahle informace však oficiálně nikdy potvrzena nebyla.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym